Сега четете
Караянчева нямала нищо общо с дарението на килимите

Караянчева нямала нищо общо с дарението на килимите

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева заяви, че няма нищо общо с дарението на употребявани килими на театъра в Кърджали.

В интервю за Би Ти Ви часове след като мнозинството депутати гласуваха тя да запази поста си начело на българския парламент, Караянчева се спря в отговор на въпрос и на случая с дарението, предизвикал множество негативни коментари по неин адрес.

За дарението се разбра миналата седмица от благодарствено писмо на директора на театъра. Във връзка с 60-та годишнина на театъра в Кърджали със съдействието на г-жа Цвета Караянчева, председател на 44-то Народно събрание на Република България, Театрално-музикален център – Кърджали получи 6 броя килими. Те идват от сградата на парламента, като преди това са били в Министерски съвет. „Убеден съм, че тези уникални килими ще създадат допълнителен уют и неповторима атмосфера в нашия театър“, написа в писмото до НС Гълъб Бочуков, директор на театъра.Днес Караянчева каза, че „това са абсолютни битовизми“ и че не е участвала в определянето и предаването на дарението, а Бочуков вероятно й благодарил лично, защото тя е народен представител от региона. Тя поясни, че в Народното събрание от отдавна има установена процедура, по която вещи с отпаднала необходимост може да бъдат дарявани на учреждения. „Някое учреждение пише писмо, комисията се събира и решава дали отговаря на условията и му разрешава да види мебели или каквото е необходимо, да си избере,“ каза тя и даде пример с дарени наскоро компютри в Бяла Слатина и молба от Военната академия за мебелировка. Вещите с отпаднала необходимост стоели на склад и ако не бъдели дарени, трябвало да бъдат изхвърлени, обясни тя.

По повод цинизмите по неин адрес, произнесени с глас, напомнящ силно този на премиера Бойко Борисов, тя каза, че не е очаквала това да бъде използвано от парламентарната трибуна. Добави, че е разговаряла с Борисов и той е отрекъл да е

произнесъл обидите по неин адрес. Караянчева напомни, че прокуратурата проучва записите, но отказа да коментира как би действала след края на проверката. Всъщност самият Борисов пред медиите призна, че си служи с груб език пред съпартийците си, но те му прощавали, защото знаят, че го прави от душа. Обясненията на Борисов за записа четете тук.

В отговор на призива й към протестиращите да ходят пеш, който също събра възмущение от хората, Караянчева повтори, че разграничава институционалния език, с който си служи като председател на парламента и личния, с който разговаря със своите съпартийци. Каза, че е протягала ръка към протестиращите и е търсила диалог, но в Благоевград е била замеряна с яйца.

Вижте и

Помолена да коментира обвинението от БСП, че под нейно ръководство парламентът е с много нисък рейтинг, отговори, че отговорността за доверието е на всички 240 народни представители.

Снимка: 

„Дневник“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре