Сега четете
Дисциплинарна проверка ще установява защо полицията нахлу на грешен адрес при акция

Дисциплинарна проверка ще установява защо полицията нахлу на грешен адрес при акция

Дисциплинарна проверка в полицията ще установява всички обстоятелства около случая, при който ГДБОП нахлу в дома на семейство с бебе в столичния кв. „Левски Г“ заради сгрешен адрес по време на акция на полицията и специализираната прокуратура.

Това съобщи министърът на вътрешните работи Христо Терзийски пред депутатите по време на изслушване в пленарна зала и обясни, че служителите на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ от екип номер 9 са разбрали адреса сутринта преди акцията.

Преди пристигане на място са обезпечили периметъра, въведени са коректните данни, впоследствие обаче е установено, че вместо в блок 7 екипът е пристигнал на адрес в блок 4 в кв. „Левски“ Г„, посочи министърът

Христо Терзийски разказа и детайли за акцията, които вече бяха обявени на брифинг на ГДБОП и спецпрокуратурата.

Той припомни, че при мащабната акция е разбита престъпна група, която се занимава се с притежание и разпространение на наркотични вещества, незаконнна банкова дейност, рекет, изнудване и други силови действия срещу длъжници, както и имотни и финансови измами.

„Грешка в навигацията“ е обяснението, което семейство Крумови (които имат 4-месечно бебе) получават на 5 октомври, малко след като става известно, че антимафиоти са разбили вратата на апартамента им, повалили са членовете на семейството им и използвали електрошок за съпруга.

Вижте и

Снимка: 

„Дневник“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре