Сега четете
Ден 98: В България няма правосъдие, има гешевтура (ОБЗОР)

Ден 98: В България няма правосъдие, има гешевтура (ОБЗОР)

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, Luboslovie.bg

В 98-ия ден от антиправителствените протести множеството се събра отново в „Триъгълника на властта“, за да поиска оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, предсрочни избори, свикване на Велико народно събрание и промени в конституцията. Традиционно към протестиращите се присъединиха и демонстранти от инициативата „Правосъдие за всеки“, които малко по-рано се събраха пред Съдебната палата в столицата, предаде News24sofia.eu.

Десет процента от делата на прокуратурата отиват в съда. За Каскета корупцията е политически въпрос. Нещата са ясни. Всички са недосегаеми, никой не може да направи престъпление. Въпросът защо влизат с автомати вкъщи също е политически. Днес БСП и ДПС обединиха усилията си за оставката на Караянчева, защото нарушавала конституцията. А Бойко, а целият Министерският съвет„, попита адвокат Николай Хаджигенов от Отровното трио.

Той призова хората да дойдат на Петото народно въстание в петък. Елате всички! Без значение на партийната си принадлежност. Оставка!

Уволненият от габровския театър Даниел Михайлов разказа историята със задържането си заради две хвърлени яйца срещу здравния министър. Три часа пледоария за 500 лв. глоба – това обсъдиха съдийките. Така работи съдът в Пловдив. Хората не бяха допуснати на открито дело от органите на МВР. Това е прецедент – първите наказани сме за хвърлено яйце„, каза Михайлов и уточни, че това е било знак към протестиращите.

Той допълни, че нещата могат да стигнат до Страсбург.

В България няма правосъдие, в България има гешевтура. Омръзна ни от това фалшиво правосъдие„, заяви Татяна Христова. Докато не променим нещата, няма да се примирим.

Искаме истинско правосъдие за всички. Време е за истинска промяна„, допълни тя.

Преминаваме в зимата на нашето недоволство, заяви друг от демонстрантите. В момента се харчат пари без идея за бъдещето. Натрупаните заеми ще плащаме ние, нашите деца, техните деца. Кой ще защити вашия бизнес? Призовавам ви забравете страха. Заедно ще бъдем по-силни и ще отвоюваме нашите искания„, каза той.

Според него икономиката у нас се движи въпреки правителството, а не заради добрата му работа.

Вижте и

Арман Бабикян от „Отровното трио“ заяви, че лошо за управляващите е, че не само те знаят кои са корумпирани. Знаем ги и ние, допълни той.

Бабикян говори и за обявеното от премиера намерение да се строи седми реактор на АЕЦ „Козлодуй“, без да се знае с какви пари и кой ще го прави.

И американците, и руснаците знаят за какво става въпрос – шикалкавене. Дразни ги, че се събрахме хората с малки каузи. Големият проблем на България се нарича Бойко Борисов и Иван Гешев„, допълни Бабикян.

98 дни на протест, това е прецедент. Ще ги изметем от властта„, каза и третият от триото проф. Велислав Минеков.

Гешев не каза на депутатите кой закриляше КТБ, кой спря разследването за чекмеджетата, защо не се разследват записите„, коментира той по повод отчета на главния прокурор пред депутатите от правната комисия.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре