Сега четете
Сценарий за пропаганден филм: Бойко влиза в ресторант „Осемте джуджета“

Сценарий за пропаганден филм: Бойко влиза в ресторант „Осемте джуджета“

Текстът е от профила на автора във „Фейсбук“.

ОТВОРЕНО ПИСМО

До Главния Оператор на Републиката, Селфи-стикът на Демокрацията

Скъпа Севде,

Понеже виждам колко ти е трудно сама да се справяш с тежките задължения да отразяваш посещенията на премиера по трудно достъпни за цивилизацията места, ти предлагам безвъзмездно своята професионална помощ.

Като дете съм изгледал стотици пропагандни филми, които ни излъчваха преди прожекция в киното. Казваха се „кинопреглед“ и целта беше в рамките на няколко минути множеството в киносалоните да узрее мисловно за успехите на Партията и социалистическата икономика.

Предлагам ти кратък сценарий, който може да заснемеш още утре. Целта е да покажем един от работещите икономически отрасли, които са в основата на грандиозния успех на България, за който правилно се изказа и оная рейтингова агенция.

Ето сценария в груб вид:

1. Бойко паркира джипа на ул. „Шандор Петьофи“ в столицата. Патрулката, която е на трупчета там, пуска сирените символично, а облегнатите на нея полицаи издимяват от цигарите си дим, който изписва „ГЕРБ“ във въздуха (ако не успеят на петия дубъл ще го правим на пост продукция).

2. Бойко прави няколко крачки (с риск за живота на колана си го подвига над пъпа) и помахва на импулсивно събралото се ръкопляскащо множество от съседните магазинчета и фризьорски салони (понеже са затворени след фалитите е добре да бъдат доведени организирано).

3. Бойко влиза в ресторант „Осемте джуджета“. Камерата на телефона ти го следва, докато минава покрай кухнята, където две възрастни дами в престилки чистят пистолети. Бойко ги пита за „петдесетте лева“ и други подобни неща, но тях, Севде, си ги знаеш. Няма да изпадам в подробности.

4. Бойко се приближава до масата на Петьо Еврото, който става и тръгва да му целува ръка, но Бойко го спира (това е важно, напомни му няколко пъти, за да не забрави). Петьо Еврото разпъва на масата огромен лист и показва екселска графика, която показва колко са частните бизнеси, отнети в полза на Партията и народа. Бойко коментира доволно „Ето, ние работиме. Тва четиресе години не е правено, ся се прави. Що? Щото ако не сме ние, няма кой. Ето затва“

5. Петьо Еврото почва да прибира в щайга от ягоди пачки с банкноти от 500 евро (тва да остане зад кадър, че после пак трябва да обясняваме, че вече не се произвеждат такива банкноти), а Бойко се обръща към съседната маса, където виждаме главният прокурор Иван Гешев да сърба шкембе чорба. Бойко дружески го пита: „Как е, наборе, получи ли педесетачката?“. Гешев забърсва устата си и казва любезно „Да, шефе, ама бехме говорили за шейсе милиона. Се пак имам да давам по веригата, знаеш“. Бойко го прекъсва с въпроса „Ти ся народ ли си?“, на което Гешев отговаря „Да, аз съм и народа, и хляба, и светлината“. След което на главата му се образува ореол (ще го правим после на пост-продукция), извисява се над масата и излита през прозореца с бели пухкави крила.

6. Бойко се изправя, ръкува се с Петьо Еврото, чиято съпруга кротко се измъква изпод масата. Бойко разпорежда: „Айде, ние продължаваме, вие работете тука. Че ей го март, иде. А дойде ли март, кво се прави, Ананиев?“. В този момент виждаме финансовият министър, който досега е стоял в скута на Бойко. Ананиев се усмихва и казва: „Март са изборите, шефе“. Бойко го перва зад врата и го поправя: „Ананиев, ти си по-прост и от Цвета. Март се подстригват магаретата. Избори вече няма да има! Кой избрал – избрал“.

7. Ананиев, Еврото и жена му се смеят шумно и жизнерадостно, а Бойко тръгва обратно към джипа, под възгласи „Бой-ко“ от страна на целия Министерски съвет, който чака пред тоалетната на „Осемте джуджета“.

Целият този филм се снима в черно-бяло, за по-голяма автентичност.

Вижте и

Предлагам музиката да е от избрани произведения на верни антиинтелектуалци (които не са се подписали под онова писмо).

Скъпа Севде, надявам се моят сценарий да бъде одобрен и да го реализираш. За благото на най-благия от облажилите се и за просперитета на триединството – партията, държавата и ДПС.

С дълбока професионална отдаденост,
Радослав Бимбалов, герой на сценаристическия труд

Източник:

Радослав Бимбалов, Facebook

Снимка: 

„Дневник“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре