Сега четете
Наказателен паркинг за 86 коли се изгражда в жк „Надежда-1“

Наказателен паркинг за 86 коли се изгражда в жк „Надежда-1“

Наказателен паркинг с 86 места започна да се изгражда в жк „Надежда-1“. Площта му е 4 дка, като ще има и 65 платени паркоместа за живеещите наоколо, съобщиха от Столичната община.

Центърът за градска мобилност (ЦГМ) вече получи всички необходими документи за строителството на новия наземен паркинг, който ще е на ъгъла на улиците „Георги Войтех“ и „Кирил Дрангов“. Съоръжението е близо до метростанция „Надежда“, но няма да е буферен паркинг. Подвижна преграда ще разделя зоната за репатрираните коли от местата за общо ползване и тя ще се мести според нуждите в момента.

В район „Надежда“ няма синя и зелена зона, но репатракът ще вдига коли, паркирали неправилно в зелени площи, на тротоари и др. „Наказателният паркинг ще има дисциплиниращ ефект за водачите в районите „Надежда“, „Връбница“ и „Люлин“, заяви Румяна Милова от ръководството на ЦГМ при обявяването на обществената поръчка през декември 2019 г. Тя е на стойност 965 000 лева и бе спечелена от фирма „Калистратов груп“.

Същата фирма довърши изграждането подземния буферен паркинг на бул. „Драган Цанков“ за 193 коли. ЦГМ тогава плати 2.3 млн.лева на „Калистратов груп“, за да довърши обекта, който от години бе в груб строеж заедно с метростанция „Национален стадион „Васил Левски“.

Предстои ЦГМ да изгради два буферни подземни паркинга – пред Централна гара и на бул. „Сливница“ при едноименната метростанция.

Вижте и

Снимка: 

„Дневник“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре