Сега четете
БСП към ГЕРБ: Съберете разнебитената си партия и подайте оставка

БСП към ГЕРБ: Съберете разнебитената си партия и подайте оставка

За пореден път днес БСП поиска оставката на правителството на Бойко Борисов, разпускане на Народното събрание и предсрочни парламентарни избори. Поводът – седмичната програма на парламента, в която има само пет точки, които по думите на социалистите не отговарят на дневния ред на обществеността.

Според Филип Попов от БСП програмата за работа на депутатите, в която влизат обсъждане на закони за спорта, за патентите и за защита от шума, една ратификация и парламентарен контрол, е еманация на безпомощността на председателя на парламента Цвета Караянчева. Колегата му Иван Ченчев смята, че той е доказателство как ГЕРБ прогресивно регресира.

БСП смята, че светът се тресе от коронавирус и икономическа криза, а ГЕРБ предлага на депутатите някакво подобие на дневен ред. Заради това партията на Бойко Борисов трябвало да спре с фиксацията да удържи властта до март, когато трябва да са редовните парламентарни избори.

„Съберете разнебитената си партия и подайте оставка“, обърна се Филип Попов от парламентарната трибуна към ГЕРБ.

БСП критикува ГЕРБ, че не придвижва в дневния ред законопроекти, внесени от опозицията. Според Дора Янкова такъв е казусът със законопроект за защита от домашно насилие, който е приет на първо четене през май 2018 г., но после е останал на трупчета в правната комисия. По думите й така са загубени повече от две години, в които е можело да се направят 18 кризисни центъра за жени, жертви на домашно насилие.

Цвета Караянчева обеща да провери докъде е стигнало разглеждането на законопроекта.

От БСП поискаха в пленарната зала да даде информация вътрешният министър Христо Терзийски заради това, че полицаи разбили погрешка вратата на семейство с бебе в столицата.

Вижте и

В момента парламентът разглежда на второ четене промени в закона за патентите, а според председателя на икономическата комисия Петър Кънев от БСП работата по него ще продължи няколко часа.

Снимка: 

„Дневник“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре