В рубриката “На среща с Мартинов”, която е към онлайн медията Любословие, пръв гост е Виктория Бранимирова. Това е едно дете, въпреки че по начина на мислене и творческите си успехи, може да се сравнява с не малко възрастни хора, без абсолютно никакво преувеличение. Самата тя..ще ни разкаже за себе си, за собствения си творчески път, както в музиката, така и в другите сфери на изкуството..в едно интервю, което бе изпълнено с много положителна емоция.

Виктория Бранимирова Тошева е родена на 2010 год. в град Варна, а за първи път хваща цигулка на две години и половина, като започва уроци по солфеж в началото, след това тези по цигулка.

Вики учи в НУИ “Добри Христов” профил “Цигулка” , свири на своето бяло пиано през свободното си време , а също така рисува и пише, както разкази, така и стихове за детска книга, която се надява скоро да издаде.

*Лауреат първо място -цигулка- Международен детско-юношески фестивал-конкурс “Свят, изкуство и море” 2018г. КК Златни пясъци
* Първо място – цигулка – Деветнадесети детско-юношески театрален фестивал “Приказка за теб” 2018г.
* Лауреат първа място – цигулка – Осми международен детско – юношески фестивал -конкурс “Свят, изкуство и море”2019 г. КК Златни пясъци
* Лауреат първо място – цигулка- на Фестивал на изкуствата “Приказка за теб” 2019г.
* Първо място- цигулка – на международен младежки фестивал “Славянски звън” 2019 г.
*Завършва майсторски клас при Димитър Буров
*Спечелва майсторска цигулка от конкурса “Фонд цигулките на Минчо Минчев “2020-та год.

Филма, в който участва се казва “CHERNOBIL trails of the past”

Завършила е курсове за модел и фотомодел на 5 год. възраст, като участва в ревюта и “Фестивал на модата и красотата” Варна до 2018 год. Спечелва майсторска цигулка от конкурса на Минчо Минчев през 2020-та година . Неин преподавател по цигулка до скоро е г-жа Евгения Паскова. Свири от 7 годишна в ансамбъл “Виолино” с концерти към “Варненско лято” във ФК зала 1, а там неин ръководител е Антоанета Илиева. Участвала е и два пъти на творческо събитие “На вино с Мартинов”, което включва представяне на книги, картини и различни музикални произведения, където Виктория е основен участник..заедно с нейната учителка Ясена Иванова и нейната майка Вили Алекса, която е художник.
ВИДЕО:

За автора:

ХРИСТО В. МАРТИНОВ

Завършил Социална педагогика- бакалавър и Мениджмънт на социалните и педагогически организации- магистър, като и двете специалности ги е завършил в Тракийския университет в град Стара Загора. Твърди, че двете му образования са му дали много широк спектър върху човешката природа, дивиденти, чийто плодове бере на професионално и най-вече лично ниво.
Христо Мартинов е организатор и на множество събития свързани с изкуството и културата в областта на неправителствения сектор и читалищната дейност.
Също така е автор и на книгите “Писък” и “Дефицити”, които представляват сборници с разкази, стихотворения и есета, чиято основна тема е важността на погледа към вътрешния свят на човек.