Сега четете
Иван Гешев: Регистрираните телефонни измами са намалели с 90.7 %

Иван Гешев: Регистрираните телефонни измами са намалели с 90.7 %

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, Luboslovie.bg

Регистрираните телефонни измами са намалели с 90.7 %, този проблем към момента не съществува. Това каза главният прокурор Иван Гешев по време на изслушването си в Правна комисия, предаде репортер на Luboslovie.bg.

Гешев заяви, че прокуратурата има сериозен успех в борбата с телефонните измами.

Сериозен е успехът, за което поздравявам колегите следователи и прокурори от МВР. Това е сериозен успех и е резултат от тяхната работа. Този успех се изразява в това, че регистрираните телефонни измами са намалели с 90.7 % спрямо 2019 г. С 91.6 % спрямо 2018 и 94.1 % спрямо 2017 г. Искам да обърна внимание, че това беше хроничен проблем, с който бяхме свикнали да живеем и може би всички възприемаха, че е нерешим. Този проблем към момента не съществува и резултатът е, че нашит ебаби и дядовци могат да живеят по-спокойно и по-сигурно без страх, че последните им спестявания ще бъдат отнети“, каза още главният прокурор.

Той обърна внимание, че и кражбите за първите пет месеца са намалялил с 22 %.

Вижте и

Грабежите с около 19 %. Посегателства спрямо МПС с 13.4 %. Имаше едни времена, когато само в София се отемаха на ден десетки МПС. Към момента има дни, ккогато няма такъв случай или на месечна база са само няколко случая такива“, коментира още Гешев.

Снимка: Luboslovie.bg

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре