Сега четете
Иван Гешев: Повечето дела с висок обществен интерес, спрямо които са повдигнати обвинения, са представители на най-голямата партия от управляващата коалиция

Иван Гешев: Повечето дела с висок обществен интерес, спрямо които са повдигнати обвинения, са представители на най-голямата партия от управляващата коалиция

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, Luboslovie.bg

Повечето дела с висок обществен интерес, спрямо които са повдигнати обвинения, са представители на най-голямата партия от управляващата коалиция.

Това каза главният прокурор Иван Гешев в отговор на въпрос на Кристиан Вигенин от БСП за списък с политици, които са получавали нерегламентирано средства от КТБ, предаде репортер на Luboslovie.bg.

Списъци на политици не правим, въпреки че бяхме запитани от Комисията LIBE от ЕП за политическата принадлежност на лицата, спрямо които са повдигнати обвинения. С уважение към ЕП, по същия начин, както уважаваме и българския парламент, направихме такъв анализ и го представихме на комисията LIBE . Този анализ е на сайта на тази комисия, на английски език. От този анализ е логично, се констатира, че повечето лица по дела с висок обществен интерес, спрямо които са повдигнати обвинения, са представители на най-голямата партия от управляващата коалиция и това е логичен факт поради общата тенденция, която е ясна, че голяма част от съответните лица на високи държавни постове, включително предвид конфигурацията по места на съответните кметове, преобладават членове на тази партия“, коментира още Гешев.

Вижте и

Понеже се изискваше от нас, от ЕП, ние го представихме. Пак ще кажа – аз виждам, че сме в предизборна ситуация. Това е видимо. Прокуратурата и гл. прокурор няма да участват в този процес. Ние не сме играчи на това поле, ние се занимаваме с друго, със събиране на доказателства и повдигане на обвинения спрямо лица, за които са събрани такива доказателства“, допълни още Иван Гешев.

Снимка: „Фрог нюз“/БГНЕС

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре