Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, Luboslovie.bg

Днес на територията на София се провежда специализирана полицейска операция срещу разпространението на наркотици в училищата. Това каза главният прокурор Иван Гешев по време на изслушването си в Правна комисия, предаде репортер на Luboslovie.bg

По думите му това един хроничен проблем, който касае всеки един български родител. „Тук мога да кажа, че в изпълнение на заповедта на главния прокурор, т.е. на мен, са извършени над 8623 броя проверки, в резултат на тях са образувани 3 2 93 досъдебни производства. Днес в територията на цяла София се провежда специалицирана полицейска операция, касаеща този предмет, който описах – разпространение на наркотични вещества в българските училища“, допълни Гешев.

Всеки може да се запознае с тази информация на сайта на Прокуратурата, но това, което искам да кажа, което за мен е важно, че са проверени 5066 училищни района и прилежащите им територии. Посоченият период в резултат на тези действа само за наркорастространение са иззети в цялата страна 674 кг. марихуана, над 6 кг хероин, 19 кг амфетамин в различни разфасовки, 3422 бройки таблетки амфетамин, над 7 кг“, коментира още Гешев.

По думите му тези количества не са впечатляващи, но те са работни, които е трябвало и вероятно е щяло да бъдат продадени на българските деца.

Според него това е хроничен проблем, който ще е и е приоритет на прокуратурата съвместно с МВР.

Снимка: News24sofia.eu