Сега четете
Гл. прокурор Иван Гешев: Министър-председателят три пъти се е явявал пред разследващи органи за обяснения – за имоти в Испания, за аудио и снимки

Гл. прокурор Иван Гешев: Министър-председателят три пъти се е явявал пред разследващи органи за обяснения – за имоти в Испания, за аудио и снимки

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, Luboslovie.bg

Министър-председателят три пъти се е явявал пред разследващи органи за обяснения – за имоти в Испания, за аудио и снимки. Това каза главният прокурор Иван Гешев в отговор на въпрос на Явор Божанков от БСП премиера Бойко Борисов, предаде репортер на Luboslovie.bg.

Той поясни, че една от проверките касае фотографии, друга аудиозаписи по сигнал на Христо Иванов срещу бишвия негов министър-председател Бойко Борисов и третата, касаеща това, което някои медии наричат „Барселона гейт“ и къщи в чужбина.

Става въпрос за три различни казуса, в две различни прокуратури, с трима или повече наблюдаващи прокурори. Това е, което ми е известно. Аз очаквах да ми бъдат задавани въпроси, касаещи цялостна дейност на прокуратурата“, каза още Гешев.

Той припомни, че министър-председателят е дал изявление, когато му е било снето обяснение, за имоти в Испания. „Това стана публично пред журналисти. Не знам защо след два месеца това пак стана новина. Явно се забрави вече“, заяви още Гешев.

Вижте и

Това, което ще кажа, че по другите две досъдебни производства и проверки в Специализираната прокуратура, касаещи аудио и снимки, на министър-председателят са му снети обяснения. Т.е. три пъти се е явявал пред съответните разследващи органи, нямам представа може би прокурор, ако трябва ще му бъдат снети още 20“, каза още Гешев.

Снимка: „Дарик нюз“/БГНЕС

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре