Сега четете
96-я ден на антиправителствените протести в София

96-я ден на антиправителствените протести в София

Днес е 96-я ден от антиправителствените протести. Хората започнаха да се събират в „триъгълника на властта“. Събитието, както обикновено започва около 20 часа, предаде репортер на Информационна агенция News24sofia.eu.

Млад мъж съобщи от сцената: ”Предлагаме на Бойко Василев да покани едновременно Пеевски, Гешев и Борисов. И да се свърши тази агония. Ако може този петък, ще е супер”.

Заедно предизвикахме сериозен международен отзвук за корупцията и беззаконието в България! Няма да спрем! Заедно сме по-силни и само заедно ще успеем“, написаха в социалните мрежи организаторите.

Има ли болница, в която да влезеш и да не си платиш от джоба? Изтеглили сме много заеми. Той лъже, маже, крие се. Външният дълг се увеличи три пъти. Борисов се опитва да ни убеди, че без него слънцето няма да изгрее и без него няма как да живеем. Това не е вярно. България ще я има и след ГЕРБ. За големият протест трябва да се очаква всичко. Хаджигенов каза за очакваме изненади. Да се надяваме да са хубави“, казаха младежи от протеста.

Адвокат Николай Хаджигенов: „Нашият протест е морален, техният/ на полицаите/, е гладен. Но и тях и нас ни лъже един и същи човек. Те се готвят да протестират за това, че чекмеджетата са пълни с пачки, а те няма какво да занесат вкъщи. И на тях не им е лесно. Това е протест, който ние ще подкрепим. Те се борят за хляб. Между нас има хора, които също се борят за хляб. Те не изкачат от храстите. Много пенсионери даряват своите 50 лева за протестите. Целта е обща и тя е оставка. Двете яйца срещу здравният министър в Пловдив, който заслужава цял курник яйца, струват 500 лева всяко. Ще докараме това дело до ВКС. Ще стигнем и до Европейския съд, но това е лоша новина, защото тези няма да се научат„.

Тихомир Василев разказа да случилото се днес пред съда в Пловдив, за което News24sofia.eu подробно ви информира: „Не бяхме допуснати на откритото заседание в РС в Пловдив. Стигнало се е до там, да убеждават момчетата да се откажат от адвокат. Осъждат ги по бързата процедура на първа инстанция. Днес беше втората инстанция. Извадиха ни заповед, която е стара, приличаща на баница с петно от кафе. Обясниха ни, че заповедта е устна. Така се работи там. Извадиха ни старата заповед, но напечатана наново. В Пловдив работят така: Щом го казва полицай, значи така трябва да бъде. На делото не бяха допуснати доказателства. Поискан бе отвод на съдебния състав. Там бе размахан пръст. Там осъдиха момчетата по 500 лева за едно яйце. Това е чупене на закона от страна на каскета и цялата управляваща клика. Това не трябва да го допуснем. Не може едно яйце да струва 500 лева. Оставка, Борисов“.

Адвокат Минчо Спасов призова: „Да поздравим нашия съмишленик, който в Хасково попита Иван Гешев кога ще разследва онези 700 млн, които бяха откраднати от държавния бюджет. Съгласно НПК, нормалният срок за разследване на престъпление е 2 месеца. Помните ли кога бе задържан Нено Димов-минаха 9 месеца. Мина година, откакто каза, че ще разследва приватизацията. Има само вятър на устата. Само Васил Божков призна ,че е дал 60 млн. на финансовия министър Горанов и на министър-председателя. Има свидетел, който е готов да даде показания. Какво още чакате, г-н Гешев?! Двата месеца на разследването приключиха и няма резултат нито по казуса с арестуваните бизнесмени, нито за Нено Димов. Авиотряд 28 започва да губи квалификация, защото никой не кани нашият премиер и както виждате той не пътува. Всички ги е срам името на Борисов да фигурира в едно изречение с него. Пилотите губят нальот. Така че покрай Борисов може скоро да закрият нашия Отряд 28„.

Вижте и

Проф. Велислав Минеков предупреди: „Ясно ви е какво се случва с хартиените бюлетини-малко смачкана, малко драскана. В малките населени места това ще бъде отново проблем. Отново същите фалшификации. Вероятността да се случи е огромна. Българите в чужбина ще са принудени да гласуват в хартиен вариант. Няма да имат възможности да отидат до консулства и посолства. И това е отказ от гласа на 2, 5 млн. българи. Ние трябва да атакуваме тази фалшификация. Трябва да се наблюдава-от хартията до ЦИК. Друга борба не е възможна. Норвегия отказа следващата помощ от 200 млн. за Чехия и Унгария. Това ни чака и нас-българите„.

Арман Бабикян се обърна към младите хора на България: Обръщам се към всички, чиито живот е мръсен и болен. Не мърморете вкъщи. Елате тук, за да не са те там. Обръщам се към студентите в България. Ще им кажа само едно-тази страна е за вас. Предстои вие да я управлявате, това е вашият живот. Вземете властта в собствените си ръце. Човек, няма как пет пъти да е мечтател. Може да е само веднъж. На 24 човек мечтае. И именно затова елате на този площад „Независимост“, защото това е бъдещето ви!

/Снимка: Любословие.БГ

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре