Сега четете
Христо Иванов: Коалиция със ГЕРБ няма да има със или без Борисов

Христо Иванов: Коалиция със ГЕРБ няма да има със или без Борисов

Коалиция с ГЕРБ няма да има, независимо дали с или без Борисов, това заяви съпредседателят на Демократична България Христо Иванов в интервю на Мария Цънцарова по bTV.

За партията на Цветан Цветанов, Иванов каза, че първо трябва да влезе в парламента, за да могат да разговарят за такива хипотези. „Имаме 6 месеца до редовните избори. Всичките тези формации тепърва имат да обявят своите програмни заявки, изобщо да видим какви са техните намерения. Сега много лесно ми е да ви кажа едно нещо – аз в момента, в нито една от тях – Цветан Цветанов, Слави Трифонов, Мая Манолова, Корнелия Нинова – не виждам партньор за демонтажа на този модел. След изборите дали ще е така зависи от неща, които ще се случат между сега и изборите“, каза Иванов.

“Цацаров бранеше Петьо Еврото, аз се опитвах да махна Петьо Еврото от съдебната власт. И сега Петьо Еврото продължава да бъде централен герой, включително “Осемте джуджета” са споменати в резолюцията на ЕП.” – заяви Христо Иванов в предаването “120 минути”, коментирайки конфронтацията си със Сотир Цацаров по време на работата си като министър на правосъдието.

Иванов цитира също така разговора си с премиера преди да се съгласи да стане министър, при който Бойко Борисов е заявил, че “няма да пипаме Цацаров” и “можем да пипаме прокуратурата само ако Меркел каже”. Иванов поясни също така, че собственото му решение е било да не се съобрази с поставеното от Борисов ограничение.

“Настоявах публично и многократно, и пред ЕК, да бъде разследван казусът “Двете каки” с Ченалова и Янева – там беше и Борисов, там беше и Цацаров. Кой друг министър на правосъдието е излизал да иска разследване на такъв скандал?”

На въпросите на водещата, свързани с това как Иванов е виждал Борисов, когато се е съгласил да стане негов министър и как го вижда днес, Иванов беше категоричен: “Не съм имал никакви илюзии, че Борисов смята да прави реформи. Не съм отивал да ставам негов министър. Отидох да бъда министър на републиката и съм се държал като такъв.”

Вижте и

Той припомни и стартираните от него като министър дисциплинарни производства и подчерта, че никой министър на правосъдието преди или след него не е правил това: “Замислете се колко министри са били готови да подложат на риск министър-председателя, с когото работят, от това той да влезе в затвора?”
По темата за Маджо Иванов коментира:

“Кога Борисов ще дойде да разкаже във Вашето студио неговата история с Маджо? Защото когато Борисов е бил ортак с Пашата и с хора в кръга на Маджо, в бизнес, който по-късно се свързва с контрабанда на цигари, аз съм се занимавал, като младши експерт макар, със съдебна реформа.

Аз още тогава съм се занимавал с опити да реформираме българската прокуратура и да наложим върховенството на закона.”

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре