Сега четете
Ден 95: Освен в ”триъгълника на властта” – протести на българиет в чужбина и Росенец (ВИДЕО)

Ден 95: Освен в ”триъгълника на властта” – протести на българиет в чужбина и Росенец (ВИДЕО)

Започна 95-ият ден на антиправителствен протест в столицата с искане за оставка на кабинета и на главния прокурор, предаде Информационна агенция News24sofia.eu.

Малко преди 20 часа участниците в демонстрацията блокираха движението по булевард „Цар освободител“ в района между новата сграда на парламента и и БНБ.

Малко преди това във видео на фейсбук профила на „Отровното трио“ беше публикувано видео в което бе обявено поредната дата за голям протест наричан Велико народно въстание – петък, което ще е стотният ден от протестите.

Хаджигенов подчерта, че съучастниците на премиера в правителството вече му се подиграват – проверяват го дали може да чете и не му дават оригиналното съобщение от „Мудис” (рейтинговата агенция, която в петък повиши кредитния рейтинг на България до “Ваа1” със стабилна перспектива, а премиерът коментира съобщение по време на поредната си обиколка из Родопския край, седнал на един пън заедно с Кирил Ананиев).

В оригиналния текст всяка трета дума е „корупция, Борисов, корупция, Борисов”, заяви адвокатът.

Борисов умря, погребахме диктатурата му още преди месеци”, каза още Хаджигенов и подчерта, че предстоящото в петък въстание ще е последното в познатия формат.

Гласът на народа е по-силен от всичко”, отбеляза от своя страна Бабикян и отчете, че за трите месеца на протести беше сменен половината Министерски съвет, раздадоха се милиарди на посоки, а всички световни медии обърнаха поглед към страната ни.

Краката на мафията са отрязани, остана малко – зависи от вас. Елате, за да ги пометем”, призова в заключение проф. Минеков.

Хронологията на днешните събития следим на живо.


21:00 часа:

Както всяка вечер, след химна на България протестиращите се отправиха на шествие към Орлов Мост.

20:10 часа:

Вижте и
Румен Радев

От трибуната на площада ораторите призоваха за оставки. Вижте какво още казаха те.

20:00 часа:

Традиционно хората започнаха да се събират на пл. „Независимост“ след 19 ч., за да изразят недоволството си от властта. И днес протестът ще премине под наслов „Нас не ни е страх“. Обичайно след изказванията от трибуната недоволните тръгват на шествие по бул. „Цар Освободител“ до Орлов мост.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ ДНЕШНИЯ ПРОТЕСТ:

https://www.facebook.com/otrovnototrio/videos/1017350602096166

https://www.facebook.com/otrovnototrio/videos/450197452622165

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре