Сега четете
20 книги получи Езиковата гимназия във В. Търново чрез кампанията „Купи една книга. Дари я на своето училище”

20 книги получи Езиковата гимназия във В. Търново чрез кампанията „Купи една книга. Дари я на своето училище”

Близо 20 книги постъпиха в библиотеката на Профилираната езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров” по време на Националната кампания „Купи една книга. Дари я на своето училище”.

Изданията са на български език и вече са на разположение на читателите. Сред заглавията са „Физика на тъгата” на Георги Господинов, поредицата „В сянката на боговете” на Димитър Герганов, луксозно двутомно издание с поезия и проза на незабравимата Петя Дубарова. Двете книги представят значителна част от нейното творчество, издадено за първи път в средата на 80-те години на миналия век ( „Най-синьото вълшебство”) и бяха заети веднага от училищната библиотека. 3 хитови заглавия на Касандра Клеър – „Град от пепел”, „Град от кости”, „Ангел с часовников механизъм” са други книги, дарени от ученици на Езиковата гимназия.

Сред постъпилите във фонда на библиотеката са творби на класиците Иван Вазов и Йордан Йовков и два екземпляра на „Старопланински легенди и митове”. Интересът към националната кампания продължава и след нейния край. Заявки за дарения на книги дадоха още възпитаници на Езиковата гимназия.

Вижте и

Автор: Мирослав Дечев

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре