Сега четете
Как да пием чай, за да не вредим на здравето си

Как да пием чай, за да не вредим на здравето си

Чаят може да провокира появата на рак. Това заяви ендокринологът Зухра Павлова в своя Инстаграм.

Тя отбеляза, че ракът на хранопровода е „национална болест“ на народите, които пият големи количества топли напитки. И така, горещият чай изгаря гърлото, което може да доведе до дегенерация на лигавиците.

Павлова потвърди думите си с изследване на учени, които в продължение на десет години проследяват група хора в североизточната част на Иран. През този период рак на хранопровода е открит при 328 души, като в 90% от случаите се разболяват тези, които пият най-малко 700 милилитра много горещ чай на ден.

Идеалната температура на тази напитка, както отбелязва ендокринологът, е 60 градуса.

„При нея чаят е горещ, но не пари. Как можете да разберете дали температурата е правилна? Уви, нямам по-мъдър съвет, освен да опитате водата с пръст. Ако можете да я понесете, можете да пиете“, каза тя.

В същото време тя припомни уникалните детоксикиращи свойства на чая – тази напитка помага за премахването на вредните вещества от тялото, а някои видове чай са полезни при бъбречни заболявания.

Вижте и

Храна обаче не трябва да се консумира с тази напитка, тъй като това ще премахне полезните вещества от тялото, намалявайки количеството калций, витамини А и В.

Най-добре е да пиете чай един час след хранене.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментара (1)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре