Как да пием чай, за да не вредим на здравето си

Чаят може да провокира появата на рак. Това заяви ендокринологът Зухра Павлова в своя Инстаграм.

Тя отбеляза, че ракът на хранопровода е „национална болест“ на народите, които пият големи количества топли напитки. И така, горещият чай изгаря гърлото, което може да доведе до дегенерация на лигавиците.

Павлова потвърди думите си с изследване на учени, които в продължение на десет години проследяват група хора в североизточната част на Иран. През този период рак на хранопровода е открит при 328 души, като в 90% от случаите се разболяват тези, които пият най-малко 700 милилитра много горещ чай на ден.

Идеалната температура на тази напитка, както отбелязва ендокринологът, е 60 градуса.

„При нея чаят е горещ, но не пари. Как можете да разберете дали температурата е правилна? Уви, нямам по-мъдър съвет, освен да опитате водата с пръст. Ако можете да я понесете, можете да пиете“, каза тя.

В същото време тя припомни уникалните детоксикиращи свойства на чая – тази напитка помага за премахването на вредните вещества от тялото, а някои видове чай са полезни при бъбречни заболявания.

Вижте и

Храна обаче не трябва да се консумира с тази напитка, тъй като това ще премахне полезните вещества от тялото, намалявайки количеството калций, витамини А и В.

Най-добре е да пиете чай един час след хранене.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментара (1)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре