Сега четете
Дебатът в ЕП за върховенството на закона в България (ВИДЕО НА ЖИВО)

Дебатът в ЕП за върховенството на закона в България (ВИДЕО НА ЖИВО)

Започна дебатът в Европарламента за общия механизъм за върховенството на правото и демократичните принципи в ЕС, част от който е и дебатът за Българи. Споделяме лайф от страницата на Европейския парламент. Депутатите в Европейския парламент ще обсъждат тази вечер положението с върховенството на закона и основните права в България, протестите в страната и обвиненията за корупция. Резолюция по темата ще бъде гласувана в четвъртък.


Комисарите Дидие Рейндърс и Вера Йоурова ще представят позицията на Еврокомисията по време на дебата за Българя в Европарламента. От страна на германското председателство и държавите членки ще участва германският министър по европейските въпроси Михаел Рот.

Припомняме, че Европейската комисия публикува миналата седмица първите доклади за върховенството на закона във всички държави-членки. Няколко дни след това Комисията по граждански свободи LIBE oдобри проекторезолюция „за значително влошаване на принципите на правовата държава, демокрацията и основните права, включително независимостта на съдебната власт, разделението на властите, борбата срещу корупцията и свободата на медиите“ в България.

След 19:45 ч. членовете на ЕП ще обсъдят върховенството на закона и ситуацията в България.

Вижте и

Гледайте на живо дебатите:

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре