Сега четете
Тийнейджъри в Бургас се събраха на протест срещу хомофобията (СНИМКИ/ВИДЕО)

Тийнейджъри в Бургас се събраха на протест срещу хомофобията (СНИМКИ/ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=n7QpsUiOxas

Напрежение между две групи в Бургас, след като десетки тийнейджъри се събраха пред Съдебната палата в града, за да изразят протеста си срещу хомофобския сблъсък в Пловдив отпреди няколко дни, предаде репортер на Информационна агенция News24sofia.eu.

Младите хора са заявили предварително в общината за протеста им с времетраене от 13 ч. до 18 ч. Това съобщи пред News24sofia.eu 20-годишният Руси Милев който е организатор на протеста „Не на хомофобията в България”.

Недоволството им е провокирано от това, че от няколко дни в мрежата циркулират призиви за повтаряне на събитията в Пловдив. За Бургас подобна акция е била планирана за събота в 13 ч.

Така и стана – група скейтъри се събраха в другия край на площада.

Младежите изгориха брошурите, които им бяха раздадени от групата в подкрепа на ЛГБТ движението.

Заради потенциалната опасност от сблъсъци на площада дойдоха полицаи.

Няколко лица са отведени за проверка на документи.

Благодаря на всеки по отделно за присъствието си. Днес нащата бройка от 125 човека, достигна голям напредък за нащето просъществуване. Ние днес доказахме, че можем да бъдем сплотени, единни и устояващи на своето за постигане на промяна на законодателството за приемане на ЛГБТ семейства в България.

Написа в личния си профил 20-годишният Руси Милев.

Вижте и

Предупреждения във Facebook за предстояща хомофобска акция и в София вдигна полицията на крак.

Както вече първо News24sofia.eu съобщи, че в социалната мрежа младежи бяха заявили, че ще повторят случилото се в Пловдив преди дни.

Групата се събра в района на НДК около 13.00 ч. Полицията веднага провери документите им и ги предупреди да спазват законите. След това младежите се оттеглиха, а до напрежение с други граждани не се стигна.

Омразата към „различните“ въобще не ни е чужда. Малко под една трета от българите смятат, че обществото трябва да приеме хомосексуалните, докато близо половината смятат, че различната сексуална ориентация не бива да бъде приемана.

Това сочат резултатите от световно проучване на общественото мнение от американския социологически институт „Пю“. Тенденцията през последните 18 години е на нарастване на нетърпимостта към хомосексуалните.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре