Сега четете
Карбовски: Без студентите протестът е обречен, ГЕРБ превзе ВУЗ-овете с пари

Карбовски: Без студентите протестът е обречен, ГЕРБ превзе ВУЗ-овете с пари

„Без участието на студентите в протестите – няма да стане“. Това каза пред БНР журналистът Мартин Карбовски и уточни:

„Защо ги няма студентите? Защото ГЕРБ проникна и във ВУЗ-овете. Уж заради аполитичност, започнаха да дават пари на студентските съвети… Трябват ни студентите. Без студенти не става нито „Аврора“, нито дясна революция, нито 1956-а в Унгария. Без студенти това няма да се случи!“.
Той изказа мнение, че не се е събрала критична маса от хора, за да се постигне промяна.
„Виждам хората как се разделят на две – провинцията ми вика „Нема да се хабиш, ние пак ще си гласуваме за Бойко“ и София, която казва „Ние победихме, ние сме шампионите“, коментира още журналистът.

По думите му е възможно протестът да затихне, а като причина за това посочи народопсихологията на българите.

„Много интересно се получава. Българинът страда от силен търпеж, но освен това лесно се и уморява от това да иска да свали султана. Ще излезе, ще повика малко, пък ще дойде зима, ще иде да си купи праз и сланина, па ще се прибере при жената, а ако има и ракия… нещата свършиха. У нас, според мен, демокрацията е функция на температурата“, коментира Мартин Карбовски.
Той прогнозира, че ГЕРБ отново ще спечелят парламентарните избори: „Системата ГЕРБ проникна в цялата държава“.

Според журналиста надеждите за промяна се възлагат на Слави Трифонов и на президента Румен Радев. Той припомни, че „от 1990-а година насам левите не са имали нормално правителство“:
„Все ги бутаме, защото са комунисти. Трябва да излезем от противопоставянето комунисти – антикомунисти. 30 години по-късно те не са комунисти, те са леви хора“.
Той беше категоричен, че когато трябва да се направи фронт срещу олигархията и кражбите на политическата класа, трябва да се направят дори идеологически компромиси, не безпринципни.

Вижте и

„Ние сме деца на „падишаха“ и смятаме, че някъде се решава вместо нас. Българинът смята, че е никой и заради това ще си карат пашалъка в неговия живот стотици бюрократи, лъжци и това, което произведохме – телевизионната лъжа – това е политик, на когото никой не скача. Винаги ще сбъркаш, ако се довериш като на бог на политика, той е твой слуга. Когато политикът отиде на село и те го гледат като падишах, като сменим това, като обърнем хастара – ще имаме промяна. Докато боготворим „падишаха“ и продължаваме да се молим на Урсула (Урсула фон дер Лайен – бел.ред.), на Ахмед Доган, на Реджеп Ердоган, накрая ще излиза „малкото падишахче“ срещу бабата и ще пита „Доволна ли си, че ти дадох 50 лева?“. Това е телевизионната лъжа“, каза още журналистът.

Luboslovie по: novinite.bg

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре