Сега четете
Ден 86: Към сградата на БНТ полетяха яйца (ВИДЕО)

Ден 86: Към сградата на БНТ полетяха яйца (ВИДЕО)

За 86-та вечер протестиращи се събраха в т.нар. Триъгълник на властта в центъра на столицата с искания за оставките на премиера и на главния прокурор. Движението по бул. „Цар Освободител“ беше блокирано, предаде репортер на Любословие.БГ.

Част от протестиращите се отправиха към БНТ, където организираха „Гражданска панорама“. Гост на предаването „Панорама“ на обществената медия беше правосъдният министър Десислава Ахладова. След 21 часа събралите се пред входовете на БНТ протестиращи замерваха сградата с яйца. Призивите „Оставка!“ бяха отправени и към директора на медията Емил Кошлуков.

И след 23 часа участници в антиправителствения протест продължиха с блокадата на задния вход на БНТ от ул. „Тулово“, като поискаха да разговарят с правосъдния министър, споменавайки евродоклада за върховенството на закона у нас.

Орлов мост също беше блокиран от протестиращи.

По-рано тази вечер от т.нар. Отровно трио (Арман Бабикян, Велислав Минеков и Николай Хаджигенов) представиха нови 100 подписали се интелектуалци към отвореното писмо, с което искат промяна.

Заставаме срещу модела „Борисов-Доган-Пеевски“ и свързаната с него корупция, довела до разграбването на ценен обществен ресурс и до тежка криза на доверието в обществото„, се казва в писмото, цитирано от БТА.

Сред подкрепилите го днес са актьорите Цветана Манева, Явор Милушев, Анастасия Ингилизова, Весела Бабинова, Юлиян Вергов, а също архитекти, режисьори, писатели, учители, художници.

Търсят се още такива хора, които да се присъединят към инициативата„, допълват от триото.

Вчера писмото бе подкрепено от други 123 представители на културата, изкуството и науката.

От Триото информираха, че в понеделник – на 5 октомври, група българи, сред които проф. Велислав Минеков, ще имат среща с български журналисти , с които ще разговарят за състоянието на демокрацията и правосъдието и за различни проблеми у нас преди началото на сесията на Европейския парламент.

Вижте и

Допълват, че всички българи, които живеят в Белгия, Германия и Нидерландия, и имат възможност, са добре дошли да подкрепят усилията евродепутатите да бъдат информирани преди началото на заседанието на ЕП.

От Отровното трио коментираха и проекторезолюцията, която ЕП трябва да разгледа за България.

Според тях изводите на Комисията по граждански свободи е „съкрушителен удар по властта на Борисов“.

От Триото смятат проекторезолюцията за „недвусмислена подкрепа“ за протестите в България.

https://www.youtube.com/watch?v=e6DdqnKzjZ4&feature=youtu.be

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре