Сега четете
Едно от първите събития за сезона впечатлява със съдържание и участници

Едно от първите събития за сезона впечатлява със съдържание и участници

Решения за борба с финансовите измами ще са акцент на първото хибдридно събитие във финансовия сектор DIGI PAY 2020, което ще се провежа в Кепитъл Форт. На живо участниците в събитието за сигурни и достъпни дигитални плащания се срещнат с по-голямата част от лектори, ще направят по-тесни контакти с компании партньори, ще участват в дискусия за финансовите измами в България.

Онлайн участниците гледат Live Stream на конференцията и да задават въпроси. Ще могат да се включат във виртуалните networking стаи на компаниите партньори на събитието IBS, SAS, Paysafe и Amatas, където да обменят опит за ефективните решения за предотвратяване на онлайн измамите.

Само за Великобритания според UK Finance за 2019 година нарастването на щетите от измами спрямо 2018 е 16%, коментира Горан Ангелов, основател и управител на IBS, първият платинен бизнес партньор на IBM за България.

Технологияният гигант IBM с лектор на световно ниво

Константин фон Алтрок, технически директор на IBM за сигурни плащания, финансови престъпления, данни и изкуствен интелект ще се включи за бъдещето при предотвратяването на онлайн измами при разплащанията. Това е равносилно опит пред нас да сподели Сатя Надела от Майкрософт.

Измамите с плащания са област, която непрекъснато се развива. Като един от лидерите в областта, SAS ще представи най-новите начини за използване на анализ на данните, механизмите за машинно обучение и изкуствен интелект . Затова ще научим повече от Мартин Надолни, ръководител на звеното „Банкови и застрахователни измами” за региона ЕМЕА, SAS Институт.

Бъдещето на разплащанията в полза на потребителя

Вижте и

Банките и финтек компаниите занапред ще засилват партньорството помежду си. Решенията са възможни ако всички страни изготвят ефективен механизъм за справяне с предизвикателствата бързо. Модерните решения разчитат все повече на изкуствен интелект. Без изкуствен интелект можем да минимизираме риска, но това ще е за сметка на обслужването на потребителя. Балансът е критичен, за да постигнем едновременно качествено обслужване и приемлив риск. За използването на изкуствения интелект в сферата на разплащанията ще говори Марин Делчев, старши инженер машинно самообучение в Paysafe и член на УС на AI Cluster България.

„Сриването на блокчейн. Реален риск или иреационален шум”, ще бъде фокусът на друг интересен поглед върху сектора на плащанията и новите технологии, който ще представи Борис Гончаров, един от основателите и изпълнителен директор на Amatas.

Партньори на DIGI PAY 2020 са Асоциацията на сертифицираните експерти по разкриване на измами (ACFE-България), Българската финтек асоциация, Българската асоциация на софтуерните компании. Генерални партньори на събитието са IBS България, SAS, Paysafe, Amatas

Снимки: Андрей Велчев, Любословие.БГ

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре