Два сребърни медала завоюваха борците от великотърновския спортен клуб „Етър-Виктори 2011” на Държавния лично-отборен шампионат за юноши в Сливен 25-27 септември. Денислав Динев зае второ място след 3 срещи в категория до 61 кг, а Никола Викторов отново е вицешампион при юношите в категория до 53 кг.

„Борих се 5 срещи, от които в две победих с технически туш”, разказа състезателят по борба Никола Викторов. „Състезанието беше много трудно за мен, защото освен срещу поротивниците ми на тепиха, се борих и със съдийския апарат”, допълни Никола. В топ 10 при юношите се наредиха още двама състезатели на Клуба – Владислав Димитров и Йордан Касабов. Като „кошмарно” определи състезанието треньорът и председател на СКБ „Етър-Виктори 2011” Николай Викторов, тъй като на моменти съдиите не отсъждаха правилно.

За радост на Клуба по борба в добра форама след едногодишно отсъствие, поради контузия, се завърна Марин Маринов. Той стана трети на ДЛОШ за кадети в Сливен на 12-ти септември. За СКБ „Етър-Виктори 2011” двете състезания в Сливен за кадети и юноши са първите след пандемията от COVID 19, посочиха от треньорския състав.

Автор: Мирослав Дечев