Сега четете
САМО В ЛЮБОСЛОВИЕ.БГ! Бившия кмет на Враца Николай Иванов напусна БСП

САМО В ЛЮБОСЛОВИЕ.БГ! Бившия кмет на Враца Николай Иванов напусна БСП

Репортер по темата: Тодор Стефанов, ЛЮБОСЛОВИЕ.БГ

Бившият кмет на Враца Николай Иванов напусна парламентарната група на Българската социалистическа партия и става независим депутат.

Това научи първо Любословие.БГ от свой източник в „Позитано“ 20.

Както вече Любословие.БГ съобщи по-рано вчера, че шестима депутати от БСП заявиха на извънреден брифинг, че напускат парламентарната група на социалистите. Събитието се случва два дни след отстраняването на голяма част от ръководството на партията на 50-ия Конгрес на левицата.

Политиците, които са решили да се отцепят от парламентарната група на БСП са“ Красимир Янков, Валери Жаблянов, Николай Иванов, Лало Кирилов, Димитър Стоянов и Георги Андреев.

Изразяваме загрижеността си пред десетките хиляди членове на партията ни от резултатите, които бяха наложени силово от делегатите на 50-ия конгрес. Те водят до пълна идейна промяна на БСП и я превръщат в пълната противоположност да демократична, лява и свободна партия„, заяви на извънреден брифинг Валери Жаблянов, който напуска парламентарната група заедно с още депутати от левицата.

Опитът БСП да бъде превърната в авторитарна структура, движеща се надясно, под благия поглед на българската олигархия, за нас е истинската заплаха на демокрацията„, заяви той.

Вижте и

Политическият дебат е принизен. Отсъства вътрешнопартиен живот. Това са последствия от съзнателната и несъзнателна политика на нашия председател. Съобразявали сме се във всичките си действия досега с устава на партията ни. Този, който не се съобразяваше, днес претендира да води партията още 4 години„, каза Жаблянов.

Така БСП не може да убеди демократичното общество, че е гарант за демокрация. Партията се връща във времена, за които вече никой не желае да си спомня. Оставаме български социалисти все пак„, заяви той.

https://luboslovie.bg/2020/09/29/%d1%87%d0%b5%d1%80%d0%b2%d0%b5%d0%bd%d0%b8-%d0%b4%d0%b5%d0%bf%d1%83%d1%82%d0%b0%d1%82%d0%b8-%d0%bd%d0%b0%d0%bf%d1%83%d1%81%d0%ba%d0%b0%d1%82-%d0%bf%d0%b3-%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d1%81%d0%bf/

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре