Сега четете
Най-интересното преди първия дебат между Тръмп и Байдън

Най-интересното преди първия дебат между Тръмп и Байдън

Първият дебат за президент на САЩ се провежда тази вечер, 35 дни преди изборите, като въведение към основната надпревара и гласуването на 3 ноември.

Действащият президент Доналд Тръмп, републиканец, и Джо Байдън, кандидат за президент на Демократическата партия, участват в дебата.

Изборната система на САЩ изисква спечелване на 270 избирателни колегии, а не мнозинство, за да може един кандидат да спечели изборите. През 2016 г. Хилари Клинтън, тогава опонент на Тръмп, спечели почти 3 милиона гласа повече от него, но загуби изборите във „фронтовите щати“, които дават повече електорат.

Първият президентски дебат през 2020 г., един от планираните три, се провежда в Кливланд, Охайо. На събитието ще бъдат приложени протоколите за социално дистанциране заради коронавируса, а кандидатите няма да си стиснат ръцете.

Дебатът ще бъде воден от Крис Уолъс, един от най-известните американски телевизионни водещи на Fox News.

Броят на присъстващите на дебата е ограничен до 70 души, много по-малко от обичайното присъствие, а всички присъстващи ще бъдат тествани за Covid-19 и ще следват дадените протоколи за сигурност. Събитието започва в 21:00 ч. източноамериканско време и ще продължи 90 минути, без никакви прекъсвания за реклама.

Комисията за президентски дебати постави шест основни теми: политиката на Тръмп и Байдън, Върховният съд, Covid-19, икономиката, расовите вълнения в градовете и интегритетът на изборите. Всеки раздел ще продължи 15 минути, а кандидатите ще имат по две минути, за да отговорят на въпрос, зададен от водещия.

Вижте и

Очаква се да бъдат обсъдени няколко важни теми, като последния скандал, след публикация на „Ню Йорк Таймс“, че от 2000 до 2015 г. Тръмп е платил данък върху доходите си от само 750 долара. След това идват критиките на Тръмп, че Байдън е твърде стар и сенилен, за да се кандидатира за президент, реакцията на администрацията на Тръмп на коронавирусната криза, Конституционният съд.

Що се отнася до изявленията и изказванията на Тръмп, ще се обърне внимание на проверката на представените от него факти и, разбира се, основната кост на политическия раздор ще бъдат расовите вълнения и расизмът срещу малцинствата, особено афроамериканците, които вече разтърсват САЩ четири месеца.

Следващият дебат е насрочен за 15 октомври и ще се проведе в Маями, Флорида

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре