Яйца полетяха към председателя на парламента Цвета Караянчева при посещението й в Благоевград, съобщи News24sofia.eu.

В опит да я спасят, служители на НСО я обградиха и я дръпнаха назад. Протестиращи през цялото време скандираха: „Боклуци“ и „Оставка“. Докто шефката на парламента успя да се опази от народната любов, депутатът и член на Изпълнителната комисия на партията Красимир Велчев беше уцелен с яйце.

Част от протестиращите пък бяха с бели фланелки, изобразяващи надпис “Оставка”, а на главите си бяха нахлупили цинкови кофи, намек към предишната работа на Караянчева в завод за поцинковани кофи.

Гневът на хората срещу управлението се подсили, след като Караянчева заяви пред актива на ГЕРБ преди няколко дни, че магистралите били на Борисов и посъветва хората да ходят пеш, а да не ползват метрото, след като протестират срещу него.

Караянчева опита да се оправдае, като обясни, че е била на обикновена партийна среща и е говорила емоционално, за да надъха симпатизантите си.

Преди 2017 г. бях острието на ГЕРБ все пак“, похвали се тя, макар да не уточни за какво точно говори.

Преди да стане председател на НС Караянчева беше известна предимно с това, че прати столицата на Китай Пекин във Виетнам.

Яйца по председателя на НС Цветя Караянчева

Яйца по Караянчева, след опит за разговор с протестиращите в Благоевград, гардовете на НСО я спасяват⬇️ Всички подробности в Новините ON AIR в 21:30!

Публикувахте от Bulgaria ON AIR в Вторник, 29 септември 2020 г.