Сега четете
Президентът отказа орден на великия Илия Чубриков

Президентът отказа орден на великия Илия Чубриков

Сериозен гаф направи администрацията на президента Румен Радев, като отказа орден “Стара планина” на великия Илия Чубриков, съобщава „24 часа“.

На 8 януари тази година Чубриков навърши 85 години и заради това правителството го предложи да получи най-високото държавно отличие – орден “Стара планина”.

От президентството обаче категорично върнали предложението на спортния министър Красен Кралев без особени аргументи.

Илия Чубриков е един от най-великите български пилоти в цялата история на автомобилизма в България. Това обаче не е единствената му заслуга към родината. Заради него у нас идва френският концерн “Рено” и започваме да правим автомобили. Отделно и още един куп високотехнологични фирми, и то в ерата на социализма, когато се водеше студената война.

Вижте и

В същото време неодавна отличието получи бившият заместник-шеф на БСФС Христо Меранзов, останал в историята с предложението да не развиваме колективните спортове, а само индивидуалните, защото медалите били повече.

Великият треньор на ЦСКА Аспарух Никодимов-Паро ще бъде предложен за орден “За заслуги”. На 21 август той навършва 75 години. Никодимов е и бивш национал на България и най-успешният роден наставник в евротурнирите за цялата им история. Сребърен медалист е от олимпиадата в Мексико.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре