Сега четете
ДПС осъди мутризацията и в протеста, и във властта

ДПС осъди мутризацията и в протеста, и във властта

ДПС са възмутинеи, че протестът поругавал герба и трибагреника. Редица писма по темата са пристигнали в централата на партията – от симпатизанти на партията, а и от европейски либерали.

Структурите на партията остро осъждат този вандализъм, стана ясно от брифинг в централата на движението.

ДПС е възмутено от протеста пред централата на партията. В поругаването на трибагреника симпатизантите на партията виждали липса на перспектива, ясна визия и идеи в организаторите на протеста.

По думите на Мустафа Карадайъ ДПС е национално отговорна партия, която не може да приеме формите на израждане на протеста. Иначе ДПС подкрепя правото на мирен протест.

Карадайъ припомни, че четири години партията иска оставката на правителството, а сега протестиращите, които той определи като доскорошни клакьори и клиентела на ГЕРБ, се сетили да протестират.

Най-лошото е мутризацията на правителството, изтъкна той.

Анти-ДПС реториката е опит за акумулиране на енергия, а Карадайъ разкритикува анти-ДПС реториката като използвана и „за да се постигне власт“, както и за оттегляне от властта.

ДПС иска диалог за спешно излизане от кризата.

Диалогът е важен, а има различни начини да се стигне до него, според Карадйъ.

Отлагането на диалога днес може да е с по-тежки последици утре, предупреди лидерът на ДПС, по думите на когото страната е в криза.

Вижте и

ДПС е посочило вече предложенията си за излизане от кризата и продължава да стои зад тях. Карадайъ не отговори на въпрос смята ли за редно държавният глава да свика Консултативния съвет по национална сигурност.

30 години нашата мисия е да сме пазители на целостта на страната, мира и сигурността, на стабилността, на демокрацията, отчете Карадайъ.

Иначе ДПС са доволни от резултата си на частичните местни избори при спечелени 7 населени места от 10 кандидата. Карадайъ коментира и че ако се използва реториката на някои издания и политически партии, трябва да се каже, че ДПС е разгромило и ГЕРБ, и БСП и др.

Движението обаче се въздържа от такива изрази.

Снимка: БГНЕС

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре