При поредното си посещение в страната главният прокурор Иван Гешев, вместо да спре и да разговаря с гражданите, както често прави, побърза да се качи в автомобила си и да си тръгне.

Причината беше, че днес пред Съдебната палата в Хасково го чакаха протестиращи, които започнаха да скандират „Оставка“ и „Гешев е позор“ в момента, в който той излезе от сградата.

Гешев отказа да отговаря на въпросите на журналистите, които го чакаха пред сградата, с аргумента, че е бил там „на работно посещение“. Всъщност го притесниха протестиращите, които бяха разбрали за посещението му и го причакаха на тротоара.

Възрастен мъж пресрещна главния прокурор с въпрос: „Кога ще разследвате 700-те милиона на Горанов?“ Става дума за това, че държавата не е потърсила по-рано невнесените от хазартните фирми на Васил Божков 700 милиона лева данъци и че това веорятно е станало със знанието на ръководството на Министерството на финансите.

По-високо, по-високо!“ – отвърна Гешев с ирония и побърза да се пъхне в колата си, заобиколен от гардовете си с маски с националния трикольор.

По-късно от прокуратурата съобщиха лаконично, че Гешев днес е провел работна среща с магистратите от Окръжна и Районна прокуратура – Хасково. Сред обсъжданите на срещата теми са били изпълнението на приоритетите на прокуратурата, ангажиментите по противодействие на конвенционалната престъпност, борбата с корупцията и условията на работа на магистратите.

Какво точно се случи в Хасково гледайте във видеото на информационния портал XNEWS.BG.

Иван Гешев инкогнито в хасковския съд. Изпратиха го с викове "Оставка".

Публикувахте от Xnews.bg – Хасково Новини в Вторник, 29 септември 2020 г.