Сега четете
Ден 82: Захлаждането не плаши протестиращите. ”Оставка” отново оглася сърцето на София (ВИДЕО)

Ден 82: Захлаждането не плаши протестиращите. ”Оставка” отново оглася сърцето на София (ВИДЕО)

Въпреки застудяването протестите срещу правителството и главния прокурор не стихват. Днес е 82-ри ден, в който демонстранти се събират в ”триъгълника на властта” в сърцето на София, съобщи News24sofia.eu.

Не стихва и подкрепата от сънародниците ни в чужбина, които все по-организирано и настойчиво искат освен оставките на премиера Бойко Борисов, цялото правителство, главния прокурор Иван Гешев и гаранции за участието им в изборния процес в България.

Традиционно между 19:00 и 20:00 часа протестиращите се събират около фонтана пред президенството. Движението по бул. „Цар Освободител“ е блокирано.

В палатковият лагер на майките от „Системата ни убива“, който се намира пред бившия партиен дом, вече е разпънат и по-голяма и сигурна палтка.

Намерението е тя да остане там през зимните месеци, в случай, че оставки и промяна не бъдат постигнати в най-скоро време.

21:00 часа:

На площад „Независимост“ по традиция прозвуча химнът на Република България, с което бе обявен финалът на днешния протест.

20:40 часа:

Нали никой не си мисли, че главният каскет е спрял битовата престъпност“, попита адв. Николай Хаджигенов от трибуната на протеста.

Ние побеждаваме във всички битки, които водим вече 82 дни и ще победим окончателно“, заяви той.

Арман Бабикян благодари на организаторите на митинг-концертът, който се проведе вчера на Орлов мост. Той напомни на всички, че предстои Четвърто велико народно въстание.

Ние ще победим, може да сте сигурни.“, заяви той.

От тонколоните прозвуча популярната песничка на Сънчо, която бе специален поздрав за Бойко Борисов.

Вижте и

По думите на Бабикян това е поздрав за будния Борисов, който днес заяви, че с Цветанов са се развели, но децата са останали при него.

„Не знам кой е бащата в този брак, не съм толкова компетентен да гадая. Това което днес чухме от министър-председателя е поредната обида, която този път е към членовете на ГЕРБ. Това са български граждани, които в някакъв момент са взели решение в своя живот, но те не са деца. Това напомня поведението на Сталин, който също се смяташе за баща на народа. Не Борисов, ти не си баща на народа!„, заяви още Бабикян.

Той се обърна към всички хора, които смята, че имат собствено достойнство и доблест и тази вечер са на площада с думите:

„Тук сме, за да пазим нашите деца, да дадем път на нашите деца, да има бъдеще за България.“

Източник: News24sofia.eu

https://www.facebook.com/otrovnototrio/videos/641243293490749

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре