Сега четете
Сергей Станишев отпадна от ръководството на БСП

Сергей Станишев отпадна от ръководството на БСП

Тоталната подмяна на състава на Националния съвет на БСП е факт.

От ръководството на партията отпадна президентът на ПЕС и бивш лидер на столетницата Сергей Станишев. Той не беше избран в новия пленум на партията за първи път.

Наред с него гласове, за да влязат в състава на новия НС, не събраха и редица знакови имена в БСП – Атанас Мерджанов, Красимир Янков, Димитър Дъбов, Ангел Найденов, Георги Пирински, Велислава Дърева, Юрий Асланов.

Това стана ясно от обявените резултати след гласуването на социалистите тази нощ.

Снощи пък стана ясно, че друг бивш лидер на левицата Михаил Миков си напрви отвод и се отказа от участие в червения пленум.

Вижте и

Най-много делегатски гласове е събрал социалистът Крум Зарков. След него се нареждат Янаки Стоилов, Георги Свиленски, Румен Гечев, Александър Симов, Кристиан Вигенин, Борислав Гуцанов, Атанас Зафиров, Вяра Емилова, Костадин Паскалев, Борис Цветков.
Изборите за нов Национален съвет бяха тази нощ, броенето на бюлетините продължи с часове, а резултатите вместо да бъдат обявени сутринта, станаха ясни чак по обяд.

Новият Национален съвет е съставен от общо 185 души. 32 от членовете му са делегирани представители от областните структури. По право влизат лидерите на младежкото обединение, на жените и на ветераните. 37 места в Националния съвет са от квотата на младежката организация.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре