Сега четете
Георги Ангелов, БСП: Да бъдеш социалист не те определя партийният билет, а ежедневната работа в полза на онеправданите

Георги Ангелов, БСП: Да бъдеш социалист не те определя партийният билет, а ежедневната работа в полза на онеправданите

Репортер по темата: Тодор Стефанов, Любословие.БГ

Аз постъпих в БСП, защото виждах нередностите, които се случват ежедневно – в квартала ми, в града, в който живея и навсякъде около мен. Силно вярвах, че ще намеря съмишленици в нашата партия, така и стана. Срещнах изключително кадърни хора – отдадени на партията и на хората около нея. Основна задача на всички нас е да привлечем нови членове на партията – да убедим обществото, че да бъдеш социалист не те определя партийният билет, а ежедневната работа в полза на онеправданите, на тези, които не могат сами да отстояват правата си. Ние трябва да бъдем техния гръб – гръб на бедните, на загубилите препитание. Чрез политиките, които защитаваме, най-пълноценно да представляваме идеите на хората.”

Това каза Георги Ангелов, член на Националния съвет на Младежкото обединение в БСП, на 50-ия Конгрес на партията, предаде репортер на Любословие.БГ.

Някои биха казали, че младите се завръщат в България и са по площадите заради пандемията от COVID-19. Смятат, че тя ги е прибрала в България. Други биха казали, че младите протестират, защото е „модерно” или просто следват вълната от недоволство, продиктувана от големите сътресения в обществото. Но ние знаем друго. Младите хора по площадите не просто минават оттам. Един млад човек не може да бъдат залъгван и не могат да му се замажат очите с едни 50 лв. към пенсията на баба му и дядо му. Частичното намаление на ДДС за заведенията няма да го убеди, че България е прекрасно място за отглеждане на неговите деца или добро място за правене на бизнес”, смята младият социалист.

В БСП има място за всеки поддръжник на лявата идея. Нашата партия има изключителни млади и можещи хора, на които трябва да дадем шанс за развитие”, уверен е Георги Ангелов.

Вижте и

По неговите думи младите социалисти трябва да бъдат идейно и политически подготвени, защото хората ще се още по-взискателни към тях – новото поколение политици.

За да може БСП да бъде истинска алтернатива, повече от всякога трябва да говорим твърдо, силно и без страх. А още по-безстрашно да действаме. Да защитаваме убежденията си чрез действия. Трябва да покажем на хората по площадите, че БСП е жива и тя ще се бори за силна и справедлива България на младите”, завърши Георги Ангелов

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре