Ще направя всичко по силите си, за да изпълня доверието на социалистите с честни, открити и последователни политики за превръщане на БСП в първа политическа сила в България

Ще направя всичко по силите си, за да изпълня доверието на социалистите с честни, открити и последователни политики за превръщане на БСП в първа политическа сила в България. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в политическия си доклад пред 50-ия юбилеен конгрес на партията, предаде репортер на „Любословие.БГ“.

Според нея няма и не бива да има битка между поколенията.

„Опитът, идеите и позициите на всички тях, имат място в нашата партия. Те са богатството на партията.
Въведохме мандатност на председателя – до два мандата на този пост. БСП е единствената със сигурност нелидерска партия в днешна България. Подобно ограничение на мандатите е немислимо и невъзможно при никой от нашите политически опоненти, въпреки че продължават да внушвата, че прекият избор превръща БСП в лидерска партия. Казват го хора, които са готови да променят Конституцията, за да останат още малко на власт. Никога не биха направили това, което правим ние – ограничение на мандатите на председателя, пряк избор. Проведохме за пръв път в 130-годишната ни история пряк избор на председател“, каза още Нинова.

Според нея той е показал, че партията е била узряла. „Очаквали сте, искали сте този избор“, каза още Нинова.

Лидерът на БСП изтъкна, че активността е разбира на пух и прах всички обидни приказки за фалшификации и манипулации на изборите. „Второ от прекия избор – БСП показахме най-висока организационна и институционална култура. Шапка ви свалям. Макар и това да ни се случваше за пръв път, без досегашен опит, вие проведохте чисти, прозрачни и подредени като аптека избори“, изтъкна още Нинова.

Вижте и

„С този избор се наредихме до прогресивните леви партии в Испания, Франция, Германия, Великобритания. Доказахме, че сме модерна европейска и демократична партия. Благодаря на партийните члоневе, на застъпниците и на организаторите. Благодаря на ЕМил Войнов и на централнатка комисия за провеждане на избора. Прекият избор и пряката демокрация следва да се развиват и чрез допитвания до социалистите по стратегически въпроси. Въпреки скептицизма, се видя, че пряката демокрация мобилизира партията. Даде силата на хората да решават спрямо своята съвест, своето мнение и своята гледна точка. В момента, когато хората по улиците искат техния глас да бъде чут, да участват във вземането на решение, ние показхме на практика как става това. Как народът решава“, подчерта още Нинова.

„Благодаря ви за голямото доверие, с което ме избрахте. Приемем го като огромна отговорност. Ще направя всичко по силите си, за да изпълня това доверие с честни, открити, и последователни политики за превръщане на БСП в първа политическа сила в България. Третият извод от прекия избор е вие скъпи социалисти, не избрахте човек, избрахте политиката, избрахте курса на партията, а той е чистота на идеите, неподкупност на хората, последователност в действията за смяна на модела на управление и налагане на лява алтернатива. Това избраха българските социалисти“, подчерта още лидерът на БСП.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре