Президентът Румен Радев обяви, че не смята да започва нов политически проект. “Подкрепям всяка партия или движение, чийто приоритет е българският народ, а не партийният интерес”. Това каза пред журналисти в Карнобат президентът Румен Радев, който е на посещение по повод празника на града.

По думите на държавния глава все повече партии, организации и сдружения изразяват подкрепа в позициите на президента. “Виждате, че все повече граждани и организации припознават президента като важен фактор за реалната промяна в страната” ,заяви Румен Радев.

На въпрос, свързан с това дали усеща подкрепа от страна на БСП, президентът отговори, че не коментира делата от кухните на партиите, но използва случая, за да поздрави Корнелия Нинова за победата. “Това само потвърди нейната последователност и непримиримост да работи така, че БСП да се утвърди като силна опозиция. Казвам го не като някакво пристрастие към една или друга партия, а защото е важно за България. Знаете, че без силна, обединена и конструктивна опозиция, всяка демокрация се разединява”, допълни Радев.

По отношение на петицията от журналисти и граждани за това да бъде позволен достъпът на журналисти до депутатите в народното събрание, президентът изрази подкрепа си. “И без това сме на едно много задно място по свобода на медиите в световните класации. Нека не даваме поводи да падане още по-ниско. Дейността на народните представители е посветена на хората, така че хората трябва да знаят какво точно те вършат”, добави той.

Държавният глава коментира още, че делириумът на министър – председателя буди все по-голяма тревога. Той отново коментира темата за изтеклите снимки от дома на премира Бойко Борисов, като заяви: “Гузната съвест ражда параноя, а министър-председателят превръща 7 млн. българи в заложници на своята параноя“.