Сега четете
Евродепутатът Цветелина Пенкова: Поздравявам всички български социалисти за активността във вътрешнопартийния избор, позицията и урока по демокрация

Евродепутатът Цветелина Пенкова: Поздравявам всички български социалисти за активността във вътрешнопартийния избор, позицията и урока по демокрация

Поздравявам всички български социалисти за активността във вътрешнопартийния избор, позицията и урока по демокрация.

Това каза евродепутатът от Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите Цветелина Пенкова по време на 50-ия юбилеен конгрес на БСП, предаде репортер на Информационна агенция News24sofia.eu.

Скъпи другари, социалисти, уважаеми гости, тази година ние за първи път проведохме пряк избор за председател. При средна европейска активност при подобни избори от 50 %, ние достигнахме 70 % и това беше забелязано, каза още Пенкова.

По думите й този кредит на доверие в БСП е отговорност.

Вижте и

От нашит едействия зависи бъдещето на България, а държавата в момента се намира във всеобхватна и дълбока криза: социална, икономическа, политическа, институционална, най-вече криза на кредит на доверие. Настоящото правителство създава мини пред следващото управление, без значение кое ще е то. Обвързването на върховенството на закона с достъпа до европейските фондове, може да бъде проблем за Българи, поради дългогодишния порочен модел на управление. ЕС насочва безпрецедентно голям обем от средста към България, но ситуацията, в която се намираме, е с високорисков заряд. Това дискредитирано правителство ще определя начинът, по който ще се изразходват тези средства в следващия период. Това става без национален план, без обществено обсъждане. Държавата е закъсняла безвъзвратно в сравнение с останалите страни-членки в ЕС, каза още тя.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре