Сега четете
Ден 80! Въпреки дъжда, хората зоват: Вървете си, лоши сте! Мюсюлманин призова за единство срещу „диктатора Борисов“ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Ден 80! Въпреки дъжда, хората зоват: Вървете си, лоши сте! Мюсюлманин призова за единство срещу „диктатора Борисов“ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Ден 80 на антиправителствените протести! Въпреки дъжда, хората вече са на триъгълника на властта и скандират ”Оставка”. На него стана ясно, че шефът на МВР Христо Терзийски е написал до ЕК, че протестиращите са напръскали журналистите с лютив спрей, което възмути за пореден път хората, предаде News24sofia.eu.

Какво се случи на площада хронологично:

https://www.facebook.com/sofianewseu2019/videos/671799910108046

21, 21 часа: Всички изслушаха химна на Рупублика България и се разотидоха.

21, 10 часа:

Професор Велислав Минеков алармира, че отново се наблюдава активно придвижване на полицейски сили към София.

Адвокат Николай Хаджигенов пък коментира избора на Евгени Иванов за член на ВСС от прокурорите. Оратор коментира изказванията на Цвета Караянчева от днес.

Толкова е обидно да ви слуша човек, че аз се чувствам засегната от името на всички жени. Трудно ми е да си представя, че нормален човек, може да говори такива глупости. Ще съберем пари, за да ви прегледа психолог и психиатър. Имате нужда от специализирана помощ. Такъв е и шефът на МВР, защото и той е пътник. Не се натоварвам да помня как се казва. В опита да отговори на въпроси на ЕК, е писал лъжи. Една от тях, е че журналистите са били напръскани от протестиращите с лютив спрей. Г-н министър, вие сте най-жалкия лъжец, който някой е заемал този пост. Г-н Борисов, с този екип вие сте пътник. Вие сте си заминали преди 80 дни и е време да приемете този факт.“

21 часа:

За първи път на сцената се яви мюсюлманин, който изрече силни послания към събралите се хора:

Ахмед Доган 30 години на наш гръб обираше цяла България. Затова нашите заблудени хора казаха: „Прекланяме се пред теб, диктаторе!“. Ние обаче се прекланяме само пред нашия създател, а не като такива диктатори като Борисов. Ние като български народ, като европейски народ сме длъжни да успеем, дължим го на себе си, на жертвите, на нашите деца. Продължавайте мюсюлмани и християни, ще отстояваме свободата си. Ние ще успеем, въпреки Бойко Борисов. Втори септември няма да му бъде простен. Ние ще успеем и ще продължим да градим нашата родина. Той превърна България в кошче на ЕС. Уважаеми господин президент, няма да седнете на една маса с диктатора, защото няма да ви бъде простено. Бъдете благословени!

20, 55 часа:

Учителка вчера е искала да пита здравния министър как се прави статистиката за коронавируса. Изчакала го е пред БНТ, но й се е случило нещо съвсем друго:

„Чахаме пред една врата с двама полицаи. Питахме ви защо не ни пускате, а те ни обясниха, че това е частна собственост. След малко се появи техен началник и каза, защо стоите тук, тази врата от години не се отворя, тя е ръждясала. Почти бях готова да му повярвам, но решихме да останем. Проточи се времето, стана 11 часа. По едно време тази врата като пещера на Аладин се отвори и оттам излезе мощна група полицаи и започнаха да викат като африканско племе. Електоратът не се респектира. Видях мъже, които заставаха пред колата, някои от тях с колелалата си. Полицаите хвърляха като парцалени кукли мъжете. Те лятяха, едните към канала, другите към стената на телевизията. Единият полицай ги нанъскаше: „Давай, давай, по –смело!“. Пред мен легна един як мъж, който също като кукла прелетя настрани. Легнах пред колата. И си казах, че няма да се примиря Отворих очи и видях двама мъже. Единият каза на другия: „Да се изнесе“. Попитах какво правиш, аз съм възрастна жена? Какво като си възрастна, ма?, ми рече той. И ме изхвърлиха. Как може някой да повери живота си на този безсрамник и страхливец. Той с 200 зави към Цариградско шосе и се прибра като един праведник в семейството си. Вървете си! Лоши хора сте! Лоши!!!

20,50 часа:

Оратор каза, че е фалшива новина, че са решили д се саморазпуснем, все едно сме някаква рок група. Започнаха да предвиждат кога ще изчезнем. 80-ти ден ние сме тук. Бройката вече няма значение. Важното е постоянството и ние го демонстрираме всяка вечер. Свършихме 90 процента от работата. Благодарение на всички будни българи, благодарение на честните журналисти и евродепутати, ни е показахме какво представлява нашия премиер. Ако има очи, той е разсъблечен Брюксел и вече няма да е същото. Той е компрометиран, токсичен, радиоактивен. Оставката му там е гласувана и приета.

20,30 часа:

Арман Бабикян:

Ние сме тук, за да обичаме. Те са там, за да грабят. Разликата между нас е много проста. Дори хора с интелекта на г-жа Караянчева могат а го разберат.

19, 30 часа:

Вижте и

Повечето от протестиращите споделиха, че са възмутени от снощната агресия на полицията, която по брутален начин блъска и влачи хора, за да направи път да мине возилото със здравния министър Костадин Ангелов.

Очаква се насилието да бъде коментирано от днешните говорители. Както обичайно протестът се очаква да започне след 20 часа.

Източник: News24sofia.eu

Снимки: Светломир Стоянов, Любословие.БГ

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре