Сега четете
Facebook премахна три мрежи с фалшиви профили, свързани с Русия

Facebook премахна три мрежи с фалшиви профили, свързани с Русия

Отчасти те са били насочени към аудитории във Великобритания и САЩ, но основната им дейност е била съсредоточена върху страни в Близкия изток и съседи на Русия

Facebook е премахнала три мрежи от фалшиви профили, които биха могли да са използвани от руските разузнавателни служби за разгласяване на придобити чрез хакерство документи с цел да бъде нарушено нормалното протичане на предстоящите избори в САЩ, предаде Ройтерс.

Компанията обяви, че профилите, премахнати заради използване на фалшиви самоличности и други видове „координирано неавтентично поведение“, са били свързани с руското разузнаване и хора, имащи връзка с организация в Санкт Петербург, обвинявана от американските власти, че е извършвала дейности с цел оказване на влияние върху президентските избори в САЩ през 2016 г.

Според съобщението мрежите са включвали неголям брой профили в нейния уебсайт и в уебсайта за споделяне на снимки Instagram. Те са имали общо около 97 000 последователи.

Вижте и

Отчасти те са били насочена към аудитории във Великобритания и САЩ, но основната им дейност е била съсредоточена върху страни в Близкия изток и съседи на Русия, включително Сирия, Турция, Украйна и Беларус.

Социалната мрежа Twitter каза, че е работила с Facebook за откриването и премахването на 350 профила, управлявани от организации, свързани с държавните структури в Русия.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре