Повече от 12 часа полицията в Якоруда издирва дете, изчезнало от двора на къщата, в която живее семейството.

Сигналът за изчезването на детето е получен  на телефон 112 около 18 часа снощи, съобщи МВР. Незабавно е сформиран екип от полицейски служители, които  са предприели издирвателни действия. В помощ  на полицията са се включили служители на пожарната, общината и планинската спасителна служба в Разлог.

Издирването на малкия Мехмед продължава. Гражданите, които имат допълнителна информация за детето или са го забелязали, могат да помогнат, като се обадят на тел.112 или в най-близкото управление на МВР, обръща се за помощ полицията.

Малкото момче  е високо около 80 см, с руса коса и кафяви очи. Облечено е със синя жилетка с дълъг ръкав  и розови панталонки. Обуто е с чехли. Последно е било забелязано около 16:00 часа вчера /23 септеври/ в двора на дома си в Якоруда.

В следобедните часове на вчерашния ден Мехмед, на 2.5 години, е оставен без надзор за кратко време в двора на къщата, по думите на негови близки. Когато излезли да го приберат, детето вече го нямало.

Незабавно е уведомена полицията, която започва да търси детето в града и околностите, пуснати са и следови кучета, до този момент безрезултатно, съобщи NOVA.

“Бил е в двора на къщата на баба си, жената за малко излязла. Шокът в Якоруда е голям, хората масово се опитват да помогнат, като търсят в градчето. Полицията започва масирана акция, но все още няма следа от детето, проверяват се адреси на близки.”, разказа кореспондентът на NOVA.

“Отвлечено е”, беше категоричен дядото на момченцето, който обаче добави, че няма представа от кого, защото семейството няма конфликти с никого