Сега четете
”Правосъдие за всеки” с акция пред Съдебната палата (СНИМКИ)

”Правосъдие за всеки” с акция пред Съдебната палата (СНИМКИ)

„Оставка на Гешев“, „Бухалката на мафията“, „позор“.

Това са само част от плакатите с надписи с искане за оставката на главния прокурор Иван Гешев, предаде репортер на Любословие.БГ.

Европейската комисия отложи огласяването на първите доклади по новия механизъм за върховенството на правото. То не влиза в дневния ред на днешното заседание, но се очаква да стане до края на месеца, както обяви по-рано председателят та ЕК Урсула фон дер Лайен, съобщиха от ”Правосъдие за всеки” във Фейсук. Оттам допълват:

„Това не отменя дневния ред на днешното ни събитие пред Съдебната палата в София, дори напротив, дава ни възможност за допълнителна обосновка. Днес ще обсъдим как да стигнем до правосъдие без Каскет!
Каним всички граждански организации, изявени общественици и истински опозиционни партии да подкрепят този протест и да заявят ясно позицията си за радикална реформа в прокуратурата и премахване на политическата квота във ВСС. Трибуната ни е отворена за всички, които имат какво да кажат, но и които не оспорват цивилизационния избор на България като част от обединена Европа и като правова демократична държава“.

Адвокат Емил Георгиев заяви:

„Време бе да си припомним как всичко започна и чии оставки искаме. Искаме оставката на Борисов, но и оставката на Гешев и то напълно аргументирано. Като говорим за него спомняте ли си, че наскоро той събра прокурорите в Бояна. Не зная колко от вас гледаха. Имаше записи, колко от вас видяха тъжното проявление на единомислие, продиктувано от страх. Забелязахте ли гостите на Гешев-политиците от властта, депутати, министри, един от тях вече не е министър. Марешки бе там. Малко след тази среща Марешки подписа проекта за нова конституция. Може би това не бе достатъчно и му дадоха присъда от 4 г.  Искаме, когато говорим за прокуратурата да има системна промяна и ще се гарантират справедливост и правосъдие за всеки. Главният прокурор едни ги смачква и разкоства, а други ги гали с перце“.

Снимки: Андрей Велчев, Luboslovie.bg

Вижте и

Снимки: Андрей Велчев, Любословие.БГ

Текст: Тодор Стефанов

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре