https://luboslovie.bg/2020/09/23/правосъдие-за-всеки-с-акция-пред-съ/
Сега четете
От днес: Всяка сряда протест и пред Съдебната палата, докато Гешев не подаде оставка

От днес: Всяка сряда протест и пред Съдебната палата, докато Гешев не подаде оставка

Започваме протести всяка сряда вечер пред Съдебната палата с настояване за оставките на главния прокурор Иван Гешев и на Висшия съдебен съвет, както и за начало на истинска съдебна реформа.

Това обявиха днес от Инициатива „Правосъдие за всеки“ на първия си протест под надслов „Правосъдие без каскет“.

„Време беше да си припомним как започна всичко, коя оставка искаме от по-рано. Искаме оставката на Гешев. Не знам колко от вас гледахте това тъжно единомислие, провокирано от страх – по време на националното съвещание на прокурорите. Ние искаме, когато говорим за прокуратурата, да има най-сетне онези механизми, които да гарантират справедливост и правосъдие за всеки. Трябва ни разчистване, това ще започне с премахване на главния прокурор, но после реформата трябва да продължи, защото пак ще се появи някой Гешев“, заяви Емил Георгиев.

„Протестите започнаха против избора на главния прокурор. После те отприщиха цялото национално недоволство, което виждаме днес. Протестите трябва да приключат тук. С такава прокуратура всяко правителство ще има комфорт, а това е недопустимо. Наш дълг е да лишим всяко правителство от такъв удобен главен прокурор. Спорът дали правото или държавата са първи има един отговор – гражданите са първи. Да не позволяваме фокусът ни да се разконцентрира- оставка на Борисов и Гешев“, заяви пред множеството Минчо Спасов.

„Борисов свърши, той ще си отиде така или иначе, но ще остане Пеевски, ще остане Гешев, ще останат много други Гешевци. Няма нито едно важно кариерно решение в прокуратурата, което да не се съгласува в „Джуджетата“. Това е истината. Ние сезирахме всеки български прокурор да разследва Гешев: за това, че изнася СРС-та. Пълно мълчание!“ – каза Христо Иванов.

Той призова прокурорите да не гласуват за нов член на ВСС: Това е поредното севернокорейско зрелище! Не участвайте в този позор!“ 

Вижте и

Снимка: Андей Велчев, Любословие.БГ 

”Правосъдие за всеки” с акция пред Съдебната палата (СНИМКИ)

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (3)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре