Сега четете
Съдът решава законна ли е ”подпорната стена” на Алепу

Съдът решава законна ли е ”подпорната стена” на Алепу

Бургаски магистрати ще решават законна ли е подпорната стена на Шофьорския плаж на Алепу.

Сагата с брегоукрепителното съоръжение продължава вече месеци наред, а тя бе и една от капките, прелели чашата на общественото търпение.

Поредният скандал в графа “Екология” от “досието” на управляващите стана популярен като “Подпорната стена на Алепу”. Там имаше и няколко протеста, а граждани за пореден път се обявиха против застрояването на родното Черноморие. В действителност много въпросителни изникнаха още в началото, когато започна да се разгаря скандалът. Тогава РДНСК при състоялата се незабавна проверка не видя нищо нередно. Впоследствие обяче се появиха съмнения за законността на издаденото разрешително.

Днес Административният съд в Бургас ще решава законно ли е брегоукрепителното съоръжение “с функция” (както го нарекоха инвеститорите), което по същество е и хотел. Това е второто заседание по казуса, след като в края на юли делото беше отложено заради липсата на представител на фирмата инвеститор.

Вижте и

От прокуратурата са на мнение, че липсва задължителната еко оценка за въздействието върху околната среда – за изграждане на хотел и считат разрешителното за строеж за нищожно, тъй като такова е било издадено за подпорна стена.

Държавното обвинение е образувало и досъдебно производство срещу главния архитект на Община Созопол през 2018 година – за нарушени служебни задължения при издаване на разрешението за строеж на етапното строителство на подпорната стена край Алепу.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре