Антиправителствените протести продължават у нас вече 75 дни без прекъсване или отстъпване от основните искания. Те продължават да са за оставки на премиера Бойко Борисов, правителството, главния прокурор Иван Гешев, а вече и на председателя на народното събрание Цвета Караянчева. Българите в чужбина също засилват подкрепата си с демонстрации и акции в различни точки на света. Страната ни попадна и в световен банков скандал, разкрит от Международния консорциум на разследващите журналисти, съобщи News24sofia.eu.

Ден преди “Великото народно възстание 3”, обявено в Деня на Независимостта, енергията на протестите се засилва.

В утрешния ден протестите ще стартират пред посолството на САЩ в София с искане да спре подкрепата за Иван Гешев.

В този час протестиращите традиционно се събират в “триъгълника на власта” в София, предаде News24sofia.eu.

Очаква се днес да бъдат обявени акциите, които ще се проведат по време на протестът утре, който отвоно обещва да е масов и продължителен.

Демонстрации в подкрепа на българите на площадите в страната има и от страна на наши сънародници по света. Много от тях споделят видеа и снимки, на които ясно отправят посланията си към управляващите у нас.

От днес протестите имат и нова песен, наречена “Мутри, сбогом”.

В нея се пее: “Мутри, сбогом! Няма вече шкафчета, кюлчета… Бойко и каскета са мафия! Хайде да ви няма! Мутри, мутри, сбогом!”. Чуйте я ТУК.

Снимка: News24sofia.eu

Мутри, сбогом

Музиката е изумително изкуство, няма значение колко можеш да пееш, важното е да искаш. А когато желанието за песен се събере с желанието за свобода и справедливост, се получава песента, която днес ви представям. Тя е написана и изпълнена от моите колеги сценаристите и се казва „Мутри, сбогом“. Желая ви приятно гледате и слушане.

Публикувахте от Слави Т. Трифонов в Понеделник, 21 септември 2020 г.