Здрав бой си спретнаха двама младежи на пресечката на столичния булевард „Княз Александър Дондуков“, алармираха очевидци на Информационна агенция News24sofia.eu.

Сблъсъкът бил много ожесточен и минувачи повикали полиция, униформените пристигнали много бързо.

Първоначално хората помислили, че те са част от протеста на майките от „Системата ни убива“, който продължава и в момента съвсем наблизо – пред сградата на бившия партиен дом, но станало ясно, че причината е много по-прозаична.

Причина за кавгата се оказал спор за пари. Единият от биещите се – младеж на около 17 години, е пострадал по-сериозно и е откаран в болница.

News24sofia.eu потърси пресцентъра на МВР за коментар:

Сигнал на телефон 112 е подаден малко след 12 часа. На място веднага е изпратен екип на полицията и „Спешна помощ, заявиха от МВР.

По данни на МВР става дума за 15- годишно момче с инициалите М. И. и 17 – годишния му приятел К. П.

Скандалът тръгнал от 17 – годишния младеж който заявил пред полицията, че 15 – годишния М. И. му е откраднал думата от 20 лева след което започнало забиване.

17 – годишния М. И. е откаран в болницата, потвърдиха от МВР пред News24sofia.eu, а другото момче е задържано в 01 РПУ – София за срок от 24 часа. Родителите му са предупредени и повикани в районното управление тъй като е непълнолетен.