Ако тук, в Родопите, не сме толкова дейни, няма какво да говорят за ислямски мисионери. Тези хора са толкова чисти български граждани. Трябва да ги подкрепяме. Много хубаво говорят на жълтите павета, ама да дойдат по тези региони и да видят – ГЕРБ и ДПС. Каква битка се води между двете партии. Да видим колко има от „Да, България“, БСП, Мая Манолова. За видят където е войната между ГЕРБ и ДПС и кметовете са само от тези две партии. Да дойдат да видят кой кой е в тази ситуация.

Коментарът бе направен от премиера Бойко Борисов по време на шофирането на джипа на път за Велинградско. В село Грашково се бяха събрали неколцина на площада, които посрещнаха лидера на ГЕРБ с аплодисменти.

К’во друго сега да направим?, попита Борисов представителите на местната власт в селото.

Оставка искат непрекъснато, не пропуска да напомни Борисов.

Ааа, няма такова нещо. Ние сме с теб, отвръща му множеството.

Мечо корито е пионер да се гласува за ГЕРБ. Първото в общината. Над 50% подкрепиха ГЕРБ, разпалено обяснява един от хората.

Пак да ме поканите, като направиме всичко накуп, отвръща премиерът.

На обещанието за 3-километров път между Грашково и Мечо корито все още няма проект, но веднага ще се направи, става ясно от диалога. Премиерът обещава след 10 дни пак да намине в Грашково.

В колата си говорихме колко политиците по география не са учили. Има села с по хиляда и два-триста българи. Затова съм им казал в новата програма за изборите да има бюджет от 50-100 млн. – да не ги правиме село по село, а например Юндола-Велинград да направиме всичко, обещава Борисов.

Сега, като минаваме, си записвам селата. Като ни изпитат в парламента, понеже много говорят, да им кажа Грашково и всички. Местните депутати – да, другите не са чували. Аз не обещавам нищо, докато не го направя.

После пита:

Има ли пенсионери тука, а взимате ли по 50 лв.? Добре ли е?“. „А, жив и здрав, му отвръщат хората.

Да видят къде отиват парите. Викат милиарди. Ето ги, те са у хората. Те се виждат. Айде, живи и здрави, на тръгване поздравява Борисов.

Източник: News24sofia.eu