Сега четете
Прокуратурата отговаря до дни на комисията LIBE за записите с Борисов

Прокуратурата отговаря до дни на комисията LIBE за записите с Борисов

Между 25 и 28 септември прокуратурата ще отговори на въпросите на комисията LIBE, коментира пред БНТ заместник главният прокурор Даниела Машева.

Два от въпросите на комисията са свързани с това дали се извършва разследване за записите, които се твърди, че са на премиера Бойко Борисов.

Прокуратурата не прави разграничения относно политическата принадлежност на лицата, към които се реализира наказателна отговорност, обясни Машева.

За имотите в Барселона нашият отговор се подготвя. Извършва се проверка, назначени са данъчни ревизии. От месец юли е изискана информация от испанските власти по тяхното твърдение, че там се води разследване, коментира тя.

Ако там са събрани някакви доказателства, по линия на международно-правното сътрудничество бихме желали да получим тези доказателства, за да се направи преценка оттук-нататък, съобразно събрания материал, как ще се процедира – дали има данни за извършено престъпление.

Общото събрание на прокурорите избира днес и следващата събота член от своята квота, който ще смени Машева във ВСС, след като тя зае поста на заместник главен прокурор.

Машева добави, че „когато има яснота, тогава ще дадем отговор на българските граждани“ и за имотите в Барселона, и за записите.

Според нея в момента има безпрецедентен опит за натиск върху прокуратурата, и от политически сили, и от медии. Част от атаките срещу прокуратурата са и от известни олигарси, защото се засягат техни интереси, добави тя.

Вижте и

Не би следвало да има оставка на главния прокурор, ясно е разписано в закона кой може да иска неговата оставка. Зад това искане не видях никаква сериозна аргументация и то в период, в който прокуратурата отчита много добри резултати. За 5 месеца има 20% спад на кражбите, много са редки случаите на телефонните измами, коментира зам.-главният прокурор Даниела Машева.

Източник: News24sofia.eu 

Снимка: „Дарик радио“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре