Сега четете
КЗК позволи на Нова да купи Канал 3 и още няколко телевизии и радиостанции

КЗК позволи на Нова да купи Канал 3 и още няколко телевизии и радиостанции

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на Нова броудкастинг груп да придобие пакет от радиостанции и тв канали. Става въпрос за Канал 3, радио „Веселина“, радио Magic FM, радио „Витоша“, The Voice и музикалните телевизии The Voice TV и Magic TV.

Решението за концентрацията е взето в петък, 17 септември, и е публикувано в събота на сайта на комисията. То подлежи на обжалване в 14-дневен срок.

В началото на септември стана ясно, че Нова броудкастинг груп иска да придобие пакета от медии. Тогава КЗК публикува на сайта си съобщение за образувано производство за концентрация. Новият управител на медийната група Ива Стоянова обяви в интервю за „24 часа“, че се планира Канал 3 да стане новинарската телевизия на групата, за да не се налага програмата на Нова тв да бъде прекъсвана за преки включвания при извънредни събития.

Вижте и

В решението си КЗК отбелязва, че не приема за основателни изразените от „БТВ Медия Груп“ ЕАД, „Аргент – 2002“ ООД и Асоциацията на европейските журналисти – България опасения относно ефекта на сделката след нейното осъществяване на съответните пазари.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре