Сега четете
Румен Радев видя опит за манипулация на изборите

Румен Радев видя опит за манипулация на изборите

Отдавна има всички условия да се подадат оставки.

Това заяви президентът Румен Радев в отговор на въпрос дали протестите и появите на гражданско неподчинение ни приближават към предсрочни избори, или властта по този начин търси основание да упражнява властта си и да бъде закрепена.

Коментарът си той направи, след като присъства на литургия в столичната църква „Света София“ по случай празника Вяра, Надежда, Любов и майка им София.

Президентът Румен Радев ще наложи вето върху промените в Закона за изборния кодекс.

Категорично! Това е опит да се запази възможността изборите да бъдат манипулирани, посочи държавният глава.

Решенията на депутатите имат и икономически измерения, защото с гласуваното в този вид се обезсмисля финансирането на машините за гласуване.

Категорично ще наложа вето на този закон, даде да се разбере държавният глава.

По думите му дебатът за демокрацията и за върховенството на закона в България се води и в Европейския парламент, докато българският парламент отрича съществуването на проблеми.

Управляващите и главният прокурор се опитаха да излъжат българите за инициативата и за темите за изслушване в Европейския парламент, но Европейският парламент ги изолира в крачка. Това е достатъчно основание да си подадат оставките, посочи Радев.

Според държавния глава всички хора желаят парите от Брюксел да стигат до гражданите, а да не пълнят шкафа на Борисов или на някои друг политик.

Отдавна сме подложени на масирана пропаганда за успехите на управлението и за неговата незаменимост като фактор за нашата европейска интеграция и развитие, обясни Радев, който не е съгласен с тезата.

Според него тепърва ще осъзнаваме мащабите на пораженията върху държавността и нашето бъдеще от това управление. Европа също започва да го осъзнава и трябва да ни е ясно, че акцентът върху върховенството на закона ще има последствия и ще стане така, че греховете на Борисов и заемите на правителството ще се плащат от следващите правителства и поколения, изтъкна Румен Радев.

Вижте и

Запитан как си обяснява, че част от обществото иска и неговата оставка, Радев поиска първо да се съпоставят кои хора искат неговата оставка и кои хора искат тази на правителството.

По думите му радикализацията на протеста е нормална реакция на хората. Всяко протакане на оставките, задълбочава кризата, изтъкна Румен Радев.

Явно управляващите се опитват да разпределят порциите и отново да направят така, че да влияят върху изборите, да могат да ги манипулират по тяхно желание.

България вече се осъзнава и няма да приеме поредна манипулация на изборния процес, уверен е обаче държавният глава.

Източник: News24sofia.eu

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре