Сега четете
Манолова пита кой допусна Караянчева да превърне НСО в политическа бухалка

Манолова пита кой допусна Караянчева да превърне НСО в политическа бухалка

Настояваме за незабавната оставка на председателя на парламента Цвета Караянчева заради вчерашните събития в Народното събрание, както и заради публичното й изявление НСО да си свърши работата. Това обяви Мая Манолова при палатковия лагер пред Министерския съвет на брифинг на майките на деца с увреждания от „Системата ни убива“ и представители на „Изправи се.БГ“, съобщава bTV.

По думи на Манолова Караянчева е превърнала НСО в политическа бухалка срещу мирно протестиращи граждани.

Лидерът на „Изправи се.БГ“ обвини председателката на НС, че е превърнала парламента в политическа централа, която се охранява като от частна охранителна фирма.

Манолова бе категорична, че НСО трябва да уважава правата и законните интереси на гражданите, както и да спазва политически неутралитет.

Настояваме за незабавна проверка в НСО кой е допуснал извършването на подобна политическа акция и използването на НСО за политическа употреба от Караянчева, посочи тя.

По нейни думи 12 гарда са се включили в изхвърлянето от сградата на парламента на жени и на мирно протестиращи, като 9 от тях са влачили и блъскали мирно протестиращи, а трима са снимали.

Манолова подчерта, че през вчерашния ден от „Изправи се.БГ“ са имали разрешение да участват в заседанието на комисията по енергетика, за да защитят интереса на гражданите относно високите сметки за парно и неиздължаването на надвзетите суми. Тя посочи, че съгласно правилника на Народното събрание заседанията на парламентарните комисии са открити и граждани могат да участват в тях.

По нейни думи обаче за трети път в рамките на седмица по лична заповед на „самозабравилата се Караянчева“ те не са били допуснати да участват в работата на парламентарни комисии.

Вижте и

Припомняме, вчера в сградата на Партийния дом майки на деца с увреждания и граждани поискаха достъп до парламентарни комисии. Те не бяха допуснати и се барикадираха, но следобед бяха изведени от служителите на НСО.

Днес президентът Румен Радев заяви, че проблемът не е в НСО, а в начина, по който се управлява държавата и от производството на „нефелни и лобистки закони“. Той призова за законодателна промяна, която да изчисти основните задачи, обхвата на действие и контрола върху НСО. 

Снимка: БГНЕС

Източник: News24sofia.eu

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре