Сега четете
Деница Сачева възмутена от политическата злоупотреба с хората с увреждания

Деница Сачева възмутена от политическата злоупотреба с хората с увреждания

Политическата злоупотреба с каузите на хората с увреждания е възмутителна.

Това заяви социалният министър Деница Сачева в студиото на БиТиВи.

Министърът коментира случая от вчера следобед, когато протестиращи от движението „Системата ни убива“ и „Изправи се.бг“ се барикадираха в сградата на народното събрание. С тях бе и Христо – млад мъж с увреждания в инвалидна количка. След като депутатите обявиха края на работния си ден, въпреки че бяха гласували удължаване до приемане на промените в Изборния кодекс, от НСО изведоха протестиращите от сградата. Създаде се и известно напрежение.

Според Деница Сачева това е пример именно за подобна политическа злоупотреба.

По думите й момчето Христо е на 24 г. и би трябвало с психолог да бъде питан за неговото мнение, защото той все пак е пълнолетно лице. Има ред за влизане в сградата на Народното събрание за всички и Мая Манолова не може да иска специален за нея, обясни още Сачева.

Целта била провокация и да се влезе в медиите на всяка цена. Очевидно е, че ще да бъдем свидетели на много провокации в следващите месеци.

Сачева открои и друга тенденция от протестите:

Не може да се иска върховенство на закона, а той да се нарушава непрекъснато.

Анархистки били действията на протестиращите.

Няма как да искаш демокрация и да заглушаваш гласа на демокрацията, като блокираш хора в телевизионни студиа, каза Сачева, според която това не са нормални неща:

Призоваваш за закон, а действаш като анархист, а опаковката не променя същността.

В момента не се обсъжда оставката на правителството, отсече още социалният министър. Обсъждали се теми като бюджет и подкрепа на хората. Тя отхвърли определението на проекта за нова Конституция като „спасителен пояс“, дадената на фирмата на Марешки концесията за плаж нямала връзка със събраните подписи.

Не си правим тънки сметки, ако опозицията не желае да подкрепи актуализация на бюджета за повече пари за хората, това което ние трябва да свършим ще го направим и ще предложим правилните решения, коментира социалният министър.

Решението кой ще бъде следващият премиер ще се вземе на следващите парламентарни избори през март и не зависи от това, кога ДПС ще „дръпнат черджето“, увери министърката.

Вижте и

Сачева отхвърли критиките от страна на съпредседателя на ДБ Христо Иванов:

Чувам, че г-н Христо Иванов често споменава моето име, но не мога да отвърна същото за него, защото той не е в моите мисли. Оставката му като министър навремето беше политическо дезертьорство и отказ за поемане на отговорност, коментира Сачева.

Разговорите й за личности не били приоритет и няма нещо от което да се срамува, включително и от изречени от нея критики към ГЕРБ през 2013 г. и сега.

Деница Сачева е станала член на ГЕРБ през 2019 година. Преди години не е била приета за член на „Демократи за силна България“. Отказът на Радан Кънев да ме приеме в ДСБ ще ме откаже ли от политиката и от това да се занимавам с политика, попита Сачева и увери, че винаги е работила в десния сектор. Според оценката й и в момента ГЕРБ работят в десния сектор.

Егото ми отдавна е задоволено като реализация и възможности. В момента работя за хората, правя политики, с които да помагам на хората, заяви Деница Сачева.

Снимка: BulFoto

Източник: News24sofia.eu

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре