Сега четете
Вчера НСО действали по указания на стопанката на парламента

Вчера НСО действали по указания на стопанката на парламента

Служителите на НСО са действали по указанията на стопанката на парламента Цвета Караянчева. Това заяви държавният глава Румен Радев, помолен да коментира исканията вчера на протестиращите да разпусне службата.

Припомняме, че вчера в сградата на Партийния дом майки на деца с увреждания и граждани поискаха достъп до парламентарни комисии. Те не бяха допуснати и се барикадираха, но следобед бяха изведени от служителите на НСО.

Според държавния глава проблемът не е в НСО, а в начина, по който се управлява държавата и от производството на „нефелни и лобистки закони“. Когато едно управление не решава проблемите и се крие от тях, каква е логичната развръзка? Хората да дойдат при това управление, посочи държавният глава.

За това Румен Радев призова за законодателна промяна, която да изчисти основните задачи, обхвата на действие и контрола върху НСО. Ако има призиви за закриване на НСО, това може да стане чрез закон, защото закон учредява тази служба. Когато искаме да бъде закрита службата, тези, които го искат, съответно и парламентът, трябва да посочат коя друг структура, личен състав и с какви правомощия ще поеме критични обекти от нашата национална сигурност, запита президентът.

Вижте и

Румен Радев честити празника на всички хора и настоя столицата да се развива с уважение към историята. Трябва да пазим всяко дърво в града, да ценим всеки исторически паметници, да се грижим за него. Аз съм убеден, че този град на свободни хора ще направи така, че да имаме достойно бъдеще не само за града, но и за всички хора в България, подчерта Радев.

Източник:  News24sofia.eu

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре