Сега четете
По-високи заплати на учителите не гарантират качествено образование

По-високи заплати на учителите не гарантират качествено образование

Държавата трябва да спре да се изтегля от малките общини, каза в Трекляно президентът Румен Радев, който откри днес тук учебната година в местното Основно училище „Св. Климент Охридски“.
Избрах това място за откриване на първия учебен ден, защото това, което се е случило тук е много показателно, каза президентът. Той посочи, че всички 19 населени места в най-малката община в България са имали собствени училища и с течение на годините всички тези училища са закрити и е останало единствено училището в общинския център.
Румен Радев посочи, че е необходима нова политиката в образованието, а „не само ремонти на училища и не само повишение на учителски заплати“. Нужни са нови методи и форми, подчерта Румен Радев. Той изтъкна, че последното посещение на държавник от по-висок ранг в Трекляно е било на Богдан Филов. „Виждате за каква огромна дистанция във времето говорим. Трябва да има внимание и управляващите, независимо от кое правителство и местна власт, трябва да ходят повече по училищата“, допълни още президентът.
Президентът видя днес на място и направеното дарение за учебното заведение, направено по инициатива на президентската институция. То включва чинове, дъски, компютри, учебни помагала.
В учебното заведение в Трекляно се обучават 31 деца, от които само 12 са местни. Останалите се докарват от Кюстендил всяка седмица, а през почивните дни се връщат обратно. Училището има и собствен пансион. Първокласниците в учебното заведение, прекрачили училищния праг днес са само трима.
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре